10:15 16.08.2019

Суд у Бішкеку залишив під арештом колишнього президента Киргизстану Атамбаєва

2 хв читати

 Суд у Киргизстані залишив без задоволення клопотання захисту про зміну запобіжного заходу екс-президенту країни Алмазбеку Атамбаєву, повідомив у п'ятницю журналістам адвокат колишнього глави держави Сергій Слєсарєв.

"На жаль, судове засідання відбулося в закритому режимі. Рішення про взяття під варту Атамбаєва залишилося незмінним", - сказав Слєсарєв.

Раніше повідомлялося, що засідання Бішкекського міського суду про розгляд апеляції адвоката Атамбаєва на рішення про арешт колишнього глави держави було перенесено до будівлі Держкомітету нацбезпеки (ДКНБ) Киргизстану.

7 серпня в селі Кой-Таш за 20 кілометрів від Бішкека спецназ "Альфа" ДКНБ Киргизстану здійснив спробу силового затримання екс-президента, яка переросла в сутички з прихильниками колишнього глави держави. Один спецназівець загинув від вогнепального поранення в груди. Шістьох співробітників "Альфи" було взято в заручники і відпущено наступного дня.

Сутички продовжилися 8 серпня під час нової спроби спецназу затримати екс-президента. Після цього Атамбаєв здався співробітникам правоохоронних органів Киргизстану.

8 серпня ввечері міліція застосувала спецзасоби для розгону близько 1,5 тис. прихильників Атамбаєва, присутніх у центрі Бішкека.

За два дні сутичок у селі Кой-Таш і Бішкеку постраждали 170 осіб, 79 із них - співробітники правоохоронних органів.

Атамбаєва рішенням суду було заарештовано і поміщено до СІЗО ДКНБ до 26 серпня. На його майно, зокрема телеканал "Апрель", було накладено арешт.

Також повідомлялося, що його підозрюють у скоєнні кількох тяжких злочинів, зокрема в організації масових заворушень і замаху на вбивство під час подій 7-8 серпня. Йому також пред'явлено обвинувачення в корупції під час модернізації ТЕЦ Бішкека і постачання вугілля на столичну теплоцентраль.

Крім цього, Атамбаєва підозрюють у незаконному збагаченні й легалізації злочинних доходів та організації корупції під час видачі ліцензій у гірничодобувній галузі.

Серед інших пред'явлених обвинувачень Атамбаєву значаться незаконне передання у власність будівлі "Форум" у Бішкеку, де розташовані штаб-квартира заснованої екс-президентом Соціал-демократичної партії та належний йому телеканалу "Апрель", а також незаконне придбання земельної ділянки в селі Кой-Таш поблизу Бішкека.

Ще одне кримінальне провадження, за яким проходить Атамбаєв, є незаконне звільнення у 2013 році кримінального авторитета Азіза Батукаєва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА