18:03 15.08.2019

Труба: У фракції Порошенка готують подання до КС про визнання неконституційними окремих норм закону про ДБР

2 хв читати
Труба: У фракції Порошенка готують подання до КС про визнання неконституційними окремих норм закону про ДБР

Директор Державного бюро розслідувань (ДБР) Роман Труба заявив, що у фракції п'ятого президента України, лідера партії "Європейська солідарність" Петра Порошенко готують подання до Конституційного Суду України щодо визнання неконституційними окремих норм закону про ДБР.

"У фракції Порошенка готують "блискавку" до Конституційного Суду - подання про визнання окремих норм ДБР такими, що не відповідають Конституції України. А саме, там вважають, що президент України не мав права делегувати своїх представників до конкурсної комісії з обрання директора ДБР і його заступників, а також призначати мене на посаду", - написав Труба в своєму телеграм-каналі в четвер.

Однак, за його словами, є кілька "але", зокрема закон про ДБР розробляли депутати з фракції "Блок Петра Порошенка" у Верховній Раді 8-го скликання, за цей закон голосувала вся фракція Порошенка, а сам тодішній президент Порошенко документ підписав.

"Три роки тому Порошенко делегував своїх представників до складу конкурсної комісії, механізм роботи якої, нагадаю, визначили його депутати з "БПП". Три роки ця комісія безперебійно працювала, і питань до неї у екс-президента не виникало", - зазначив Труба.

Він також зауважив, що ця комісія обирає не лише директора ДБР і його заступників, але ще близько 160 працівників ДБР керівної ланки й управління внутрішнього контролю. "Однак призначення цих переможців вони чомусь не оскаржують. До речі, його фракція свого часу вчепилася в цю норму мертвою хваткою, хоча ми просили її змінити", - написав директор ДБР.

Він висловив думку, що такі дії мають "політичну" логіку. "Оскільки Порошенко не може вплинути на мене для закриття 12 проваджень, учасником яких він є, значить потрібно знайти спосіб, щоб прибрати мене з посади. Хай і ось такий дивний. Але не можна звільнити всіх слідчих ДБР, усіх прокурорів Генпрокуратури України, які здійснюють контроль, не можна змінити всі закони. Хоча до закону про ДБР у нас є дуже багато запитань", - написав Труба.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Затримано власника "Укрдонінвесту" бізнесмена Віталія Кропачова

СБУ й ГУР атакували військово-логістичні об'єкти в Севастополі, Туапсе й Новоросійську - джерело

МВС: Довідка про несудимість не потрібна для оновлення даних у ТЦК

Е-кабінет для військовозобов'язаних має запрацювати з 18 травня - Міноборони України

Ворог розширив зону активних бойових дій майже на 70 км - Сирський

Ситуація у Вовчанську контрольована, тривають заходи з посилення оборонних позицій - Генштаб ЗСУ

Вихідні в Україні будуть теплими, на заході країни та на Лівобережжі короткочасні дощі й грози

Уперше за два роки війни ЗСУ вистачає артилерійських снарядів - Зеленський

Зеленський: Партнери не підштовхують нас до переговорів з РФ

Зеленський заявив, що використання Україною західної зброї на території РФ стало б захистом, а не наступом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА