20:08 13.08.2019

Поліція застосувала сльозогінний газ проти протестувальників у аеропорту Гонконгу

1 хв читати
Поліція застосувала сльозогінний газ проти протестувальників у аеропорту Гонконгу

Поліцейські застосували сльозогінний газ проти агресивно налаштованих учасників протестів у Міжнародному аеропорту Гонконгу, повідомляють західні ЗМІ.

За їхньою інформацією, за допомогою перцевих балончиків поліція розганяла протестувальників, які брали участь у зіткненнях з силами правопорядку.

Поліція спробувала видворити групу учасників протестів з будівлі повітряної гавані, однак протестувальники чинили опір і відмовлялися йти. Вони кидали в поліцейських різні предмети і спорудили барикаду з візків для перевезення багажу.

За повідомленнями низки західних ЗМІ, в аеропорту наразі "панує хаос". Один співробітник поліції отримав травму, його доправили до лікарні. Стійки реєстрації не працюють, зали очікування зайняті протестувальниками.

У вівторок повідомлялося, що адміністрація аеропорту Гонконгу знову прийняла рішення скасувати всі рейси через безперервні акції протесту. Так само керівництво повітряної гавані діяло і в понеділок.

Раніше офіційний Пекін заявив, що заворушення мають ознаки терористичної діяльності.

Масові протести почалися в Гонконзі в першій половині червня у відповідь на плани місцевої адміністрації внести поправки до закону про екстрадицію, які дозволили б видачу підозрюваних у скоєнні злочинів до материкової частини Китаю. Після того, як влада Гонконгу відмовилася від внесення поправок, демонстранти почали вимагати розслідування застосування поліцією проти учасників протестів надмірно жорстких методів, а також відставки голови адміністрації Гонконгу Керрі Лем.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ми потребуємо максимальної зосередженості друзів України, щоб прискорити постачання зброї, - Зеленський на зустрічі з Чапутовою

РФ розпочала нову хвилю наступу на харківському напрямку, наразі ми зупинили їх артилерією - Зеленський

Президент Словаччини Зузана Чапутова прибула до Києва з прощальним візитом

ВАКС обрав запобіжний захід нардепу Клочку у вигляді 12 млн грн застави - САП

Коментаторами фіналу "Євробачення-2024" в Україні стануть ведучий Мірошниченко та стендап-комік Байдак

Реєстрацію на конкретний час у "єЧергу" для автобусів запущено на чотирьох українсько-румунських пунктах пропуску

Ворог намагався прорвати українську лінію оборони в Харківській області під прикриттям бронетехніки - Міноборони

У сховищі музею Івана Гончара встановлено сучасну систему контролю клімату для збереження цінних експонатів - Кличко

РФ не змогла використати паради 9 травня для демонстрації військової могутності через значні втрати в Україні - британська розвідка

Ухвалено рішення про створення рекрутингового центру з укомплектування військових частин і підрозділів Сухопутних військ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА