18:22 08.08.2019

Бекірову продовжили арешт до 11 жовтня - омбудсмен

1 хв читати
Бекірову продовжили арешт до 11 жовтня - омбудсмен

Суд в окупованому Криму в четвер продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою українському активісту Едему Бекірову до 11 жовтня, повідомляє уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

"Сьогодні "Верховний суд Республіки Крим" знову продовжив Едему Бекірову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 11 жовтня. Захисники пана Бекірова надали всі необхідні для зміни запобіжного заходу на домашній арешт документи (щодо стану здоров'я, наявності житла на території Криму). Однак тримання під вартою вперто продовжують, не забезпечивши тяжкохворій людині відповідний медичний догляд і не допускаючи незалежних лікарів", - написала Денісова на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

За її словами, 15 серпня цей самий суд вирішуватиме, який місцевий суд розглядатиме кримінальну справу стосовно Бекірова по суті - "Красноперекопський районний суд Республіки Крим" чи "Центральний районний суд м. Сімферополя".

"Етапування до Красноперекопська Едем Бекіров у своєму стані здоров'я (I група інвалідності, критичний рівень цукру в крові, гіпертонія, запалення підшлункової, нестерпний біль у спині, трофічна виразка на лівій нозі) може не витримати. Він уже заявив про оголошення голодування, якщо рішення про його переміщення до ізолятора тимчасового тримання Красноперекопська буде прийняте", - зазначає омбудсмен.

За словами Денісової, лише тиск міжнародної спільноти на РФ може врятувати життя громадянина України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Один з постраждалих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанської громади у важкому стані

Генштаб ЗСУ: Російські війська активізували наступальні дії на покровському та лиманському напрямках, продовжують штурмувати позиції ЗСУ в районі Вовчанська

Разумков: Для уникнення різночитань про легітимність президента треба було давно отримати роз'яснення КС

Унаслідок ворожого обстрілу Херсона постраждала жінка - ОВА

Наявність військово-облікового документа у чоловіків 18-60 років у пунктах пропуску перевірятимуть із 18 травня - Держприкордонслужба

Кількість постраждалих у Вовчанській громаді після ворожого обстрілу збільшилася до шести осіб

Данія оголосила про новий пакет військової допомоги для України на EUR750 млн

"Інтерпайп" Пінчука передав військовим на харківському та донецькому напрямках FPV-дрони та "мавіки"

Парламентарії України, Литви та Польщі готують спільну декларацію щодо заборони агропродукції РФ і Білорусі в ЄС

СБУ затримала коригувальницю ворожого вогню на Житомирщині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА