09:03 06.08.2019

Мексика закликає США вжити заходів у сфері обігу зброї після НП в Техасі

1 хв читати
Мексика закликає США вжити заходів у сфері обігу зброї після НП в Техасі

Президент Мексики Андрес Мануель Лопес Обрадор закликав США переглянути законодавство про контроль над зброєю після масової стрілянини в місті Ель-Пасо (штат Техас), повідомило в понеділок видання The Hill.

"Ми дуже поважаємо рішення інших держав, але ми вважаємо, що сумні події, які відбулися в США, повинні привести до осмислення, аналізу і ухвалення рішення про контроль над безладним продажем зброї", - заявив Лопес Обрадор у понеділок на прес-конференції в мексиканському місті Вальє-де-Браво.

Раніше міністр іноземних справ Мексики Марсело Ебрард заявив у Твіттері, що Мехіко може вимагати від США екстрадиції стрілка з Техасу.

Мексика також розгляне питання про порушення судового позову у справі про тероризм щодо мексиканців в США, додав глава мексиканського зовнішньополітичного відомства.

Минулої суботи в Ель-Пасо 21-річний Патрік Крузіус відкрив вогонь у торговому центрі Walmart. В результаті було вбито 22 людини, серед них семеро громадян Мексики, ще 26 осіб отримали поранення.

Як повідомлялося, затриманий Крузіус перед тим, як відкрити стрілянину, опублікував у соцмережах маніфест, в якому висловив солідарність з Бретоном Харрісом Таррантом, що влаштував у березні стрілянину в новозеландському Крайстчерчі на знак протесту проти "іноземного засилля".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА