07:45 05.08.2019

Туреччина готує антитерористичну операцію проти бойовиків на східному березі Євфрату

2 хв читати
Туреччина готує антитерористичну операцію проти бойовиків на східному березі Євфрату

Туреччина має намір незабаром провести операцію проти бойовиків на сирійській території на східному березі річки Євфрат, заявив у неділю президент країни Реджеп Таїп Ердоган.

"Ми раніше увійшли в Афрін, Джераблус і Ель-Баб (на півночі Сирії - ІФ), а тепер ми збираємося увійти на східні від Євфрату території", - цитує агентство "Анадолу" слова президента.

"Ми поділилися цією інформацією з США і Росією", - додав Ердоган, виступаючи в місті Бурса.

Президент Туреччини в своєму виступі нагадав, що раніше турецькі військові в Сирії провели дві антитерористичні операції "Щит Євфрату" і "Оливкова гілка".

Території на схід від Євфрату в Сирії контролюють курдські "Загони народної самооборони" і бойовики Робочої партії Курдистану, обидві організації вважаються в Туреччині терористичними угрупованнями.

Раніше Туреччина і США піднімали питання про створення зони безпеки на півночі Сирії, проте досі не дійшли згоди.

Туреччина, яка бажає захистити свої кордони від курдських загонів народної самооборони, яких в Анкарі вважають терористичними, хоче, щоб зона безпеки йшла на 40 км вглиб території Сирії. Крім того, Туреччина наполягає на тому, щоб усі сили загонів народної самооборони вивели з цієї зони, а їх об'єкти зруйнували.

У Вашингтоні, зі свого боку, вважають, що зона безпеки повинна займати не більше 10 км, і в ній не повинні на постійній основі бути присутніми турецькі війська.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА