16:48 02.08.2019

Нацрада з телерадіомовлення позапланово перевірить 5 регіональних телекомпаній із логотипом "112. Україна"

1 хв читати
Нацрада з телерадіомовлення позапланово перевірить 5 регіональних телекомпаній із логотипом "112. Україна"

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланові перевірки компаніям ТОВ "Новий формат ТВ", ТОВ "Аріадна ТВ", ТОВ "Партнер ТВ", ТОВ "ТВ Вибір" і ТОВ "Лідер ТВ", які ведуть мовлення з логотипом "112. Україна".

Як повідомляється на сайті регулятора, рішення ухвалено на підставі моніторингу 19 липня.

Нацрада стверджує, що зазначені компанії не дотримуються умов ліцензії в частині програмної концепції мовлення і змінили формат мовлення з розважально-інформаційного на інформаційний.

"Якщо в ліцензії передбачено 2 год. 30 хв. на добу інформаційно-аналітичних і публіцистичних передач, а також показ культурних, науково-просвітницьких (по 15 хв./добу), розважальних і музичних (3 год. 30 хв./добу ), дитячих (30 хв./добу) передач і фільмопоказ, то насправді телеканали транслюють тільки інформаційно-аналітичні та публіцистичні передачі обсягом 22 год. 50 хв. 17 сек./добу", - зазначає регулятор.

Крім того, Нацрада звертає увагу на те, що логотипи зазначених компаній використовують тільки частину логотипа - "112. Україна".

"Зазначені факти свідчать про недотримання ліцензіатами закону "Про телебачення і радіомовлення". За результатами позапланових перевірок Національна рада ухвалить рішення, відреагувавши на підтверджені порушення", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, Нацрада з телерадіомовлення хоче отримати право застосування обмежувальних санкцій без проведення перевірок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нова Зеландія ввела нові санкції проти РФ

Заступник прем'єра Словаччини вірить, що життя Фіцо більше не перебуває під загрозою

ВИБУХИ У ХАРЬКОВІ – МЕР МІСТА

Португалія візьме участь у Саміті миру в Швейцарії

Окупанти за добу завдали 2 ракетних і 48 авіаударів по Україні - Генштаб ЗСУ

За добу відбулося 140 бойових зіткнень, втрати окупантів склали близько 890 осіб - Генштаб ЗСУ

Українські війська продовжують виконувати оборонні та стабілізаційні заходи у Вовчанську, ворог зазнав значних втрат - Генштаб ЗСУ

Унаслідок обстрілу Степногірська Запорізької області постраждали 3 людини - голова ОВА

Нам потрібна максимальна присутність на Саміті миру лідерів Заходу й Глобального Півдня - зустріч Єрмака з президентами Євроради та Єврокомісії

Війська РФ за минулий день здійснили 37 обстрілів 10 громад Сумської області, одна людина загинула, одна поранена

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА