17:48 01.08.2019

Кияни закликають зберегти кінотеатр “Київ” - петиція

1 хв читати
Кияни закликають зберегти кінотеатр “Київ” - петиція

Кияни закликають зберегти кінотеатр “Київ”. Кінотеатр "Київ", єдиний фестивальний центр міста, що входить в міжнародну мережу кінотеатрів, може перетворитися у ще один комерційний мультиплекс, зазначається у петиції на захист будівлі.

“Вимагаємо зберегти головний функціонал кінотеатру "КИЇВ": проведення фестивалів кіно та прем’єрні покази кінострічок. Не допустити знищення українського кінематографу [...]. Скасувати результати сумнівного конкурсу [...] та подовжити договір оренди з ТОВ Культурний Центр "Кінотеатр Київ”, - говориться у петиції.

“... Є обґрунтовані підозри, що проведення фестивалів кіно, прем’єр Українських кінострічок, показ арт-хаузного кіно, а також тижнів Європейського кінематографу зникнуть з репертуару кінотеатру, а єдиний фестивальний центр міста, що входив в міжнародну мережу кінотеатрів, перетвориться в ще один комерційний мультиплекс, подібний тим, що розташовані в ТЦ і працюють для касового збору і заробітку від демонстрування блокбастерів”,  - написано у петиції, розміщеній на порталі “Електронних петицій” КМДА 31 липня 2019 року.

Крім того, у документі зазначається, що процеси, які відбуваються із кінотеатрам, суперечать потребам міста, розвитку українського кінематографу і культури. 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нова Зеландія ввела нові санкції проти РФ

Заступник прем'єра Словаччини вірить, що життя Фіцо більше не перебуває під загрозою

ВИБУХИ У ХАРЬКОВІ – МЕР МІСТА

Португалія візьме участь у Саміті миру в Швейцарії

Окупанти за добу завдали 2 ракетних і 48 авіаударів по Україні - Генштаб ЗСУ

За добу відбулося 140 бойових зіткнень, втрати окупантів склали близько 890 осіб - Генштаб ЗСУ

Українські війська продовжують виконувати оборонні та стабілізаційні заходи у Вовчанську, ворог зазнав значних втрат - Генштаб ЗСУ

Унаслідок обстрілу Степногірська Запорізької області постраждали 3 людини - голова ОВА

Нам потрібна максимальна присутність на Саміті миру лідерів Заходу й Глобального Півдня - зустріч Єрмака з президентами Євроради та Єврокомісії

Війська РФ за минулий день здійснили 37 обстрілів 10 громад Сумської області, одна людина загинула, одна поранена

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА