07:45 01.08.2019

Події в "Укрінформі" в Києві поліція кваліфікувала як хуліганство

2 хв читати
Події в "Укрінформі" в Києві поліція кваліфікувала як хуліганство

Слідчі поліції Києва кваліфікували інцидент в прес-центрі інформаційного агентства "Укрінформ" як хуліганство, повідомила прес-служба Національної поліції України.

"За даним фактом слідчим відділом Шевченківського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Проводиться розслідування", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, за вчинення правопорушення такого характеру порушникам загрожує до чотирьох років позбавлення волі.

Співробітники карного розшуку вилучили записи з камер відеоспостереження.

Як повідомлялося 30 липня поліцейські Києва після інциденту в прес-центрі інформаційного агентства "Укрінформ" доставили в управління поліції двох осіб для надання пояснень.

Раніше цього дня група осіб в футболках громадської організації "Традиція і порядок" зірвала прес-конференцію кандидатів в народні депутати в одномандатному виборчому окрузі №50 і розгромила прес-центр, в якому вона проходила, в будівлі інформаційного агентства "Укрінформ" у Києві.

До будівлі "Укрінформу", де проходила прес-конференція кандидатів в депутати Сергія Кошукова (представник "Європейської Солідарності") і Андрія Аксьонова (самовисуванець) в одномандатному окрузі №50 (міста Покровськ, Добропілля, Мирноград, Добропільський район Донецької області) увірвалися більше 10 людей в футболках з написом "Традиція і порядок". Вони розбили скло, зламали двері, кидали яйця в учасників прес-конференції, обливали присутніх у прес-центрі водою, кричали "геть сепаратиста Аксьонова".

Активісти обвинувачують Аксьонова, що він є громадянином РФ. Аксьонов, зі свого боку, стверджує, що у нього ніколи не було російського паспорта.

Була викликана поліція, правоохоронці прибули приблизно через 20 хвилин. Активісти вже в присутності поліції кинули яйця в Аксьонова, викрутили мікрофони.

Як сказала агентству заступник генерального директора "Укрінформу" Марина Сингаївська, в ході погрому в прес-центрі агентства "Укрінформ" у Києві постраждали троє людей.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА