19:18 31.07.2019

ТКГ домовилася про початок розмінування прилеглих до мосту в Станиці Луганській територій з 1 серпня

3 хв читати
ТКГ домовилася про початок розмінування прилеглих до мосту в Станиці Луганській територій з 1 серпня

На засіданні Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з урегулювання ситуації на Донбасі в середу в Мінську сторони домовилися про початок розмінування прилеглих до мосту в Станиці Луганській (Луганська обл.) територій із четверга, 1 серпня, повідомляє прес-секретар представника України в ТКГ, другого президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"Українська сторона надала свої пропозиції щодо ремонту мосту в Станиці Луганській. Досягнуто домовленості щодо початку розмінування прилеглих до мосту територій від завтрашнього дня", - написала вона на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу ввечері за підсумками засідання ТКГ у Мінську.

При цьому Оліфер наголосила, що до початку ремонту на мосту має бути прибраний блокпост і символи квазіугруповань незаконних збройних формувань окремих районів Донецької та Луганської областей (НЗФ ОРДЛО), а "подальший демонтаж фортифікаційних споруд у районі Станиці Луганській має бути одночасним і дзеркальним".

Крім цього, поінформувала прес-секретар Кучми, ТКГ констатувала, що загалом оголошений 21 липня режим тиші на Донбасі зберігається, і за цей період не було жертв серед мирних жителів.

"Водночас не виконуються домовленості про надання безпечного доступу СММ ОБСЄ на території ОРДЛО", - додала вона.

У гуманітарній підгрупі ТКГ продовжують працювати над підтвердженням утримуваних осіб і готують усе необхідне для подальшого звільнення людей.

"Активізовано роботу з пошуку зниклих безвісти: найближчим часом буде узгоджено алгоритми ідентифікації та передання останків загиблих", - повідомила Оліфер.

У підгрупі ТКГ із соціально-економічних питань працюють над питаннями життєзабезпечення Донбасу.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський у рамках робочої поїздки до Луганської області 7 липня відвідав Станицю Луганську і заявив про наміри відбудувати зруйнований міст, через який люди перетинають лінію розмежування і який планується відновити за умови дотримання перемир'я. "Ми хочемо відновити цей міст. Я публічно домовлявся з нашим урядом: знаходимо гроші - й дуже швидко будуємо його. Для цього необхідно відсунути укріплення іншої сторони. Якщо вони це зроблять, ми почнемо будувати міст і швидко це зробимо", - сказав він.

ТКГ на засіданні 17 липня домовилася про якнайшвидший початок спільного демонтажу фортифікаційних споруд у районі смт Станиця Луганська Луганської області, зокрема встановлених на мосту через Сіверський Донець.

24-25 липня урядова робоча група провела дослідження стану моста в Станиці Луганській.

29 липня на нараді під керівництвом віце-прем'єра Геннадія Зубка, в якій узяли участь представник України в ТКГ, представники центральних відомств і місцевої влади, було обговорено проект відновлення моста. Було розроблено варіанти технічного завдання на відновлення мостового переходу; надано доручення щодо визначення термінів, обсягів і джерел фінансування; узгоджено параметри плану-графіка робіт.

Українські мостобудівники й місцева влада заявили, що готові працювати над відбудовою мосту цілодобово, проте роботам має передувати розмінування прилеглих територій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба і Блінкен провели перший раунд переговорів у Києві в піцерії "Veterano Pizza"

Умєров в Анкарі обговорив із турецьким колегою співпрацю у сфері оборони, ситуацію на фронті та регіоні Чорного моря

Аварійні відключення світла застосовуватимуться в Україні з 21:00 до 24:00 вівторка

Захист України від корупції має бути таким же сильним, як і її військова оборона

В УКРАЇНІ АВАРІЙНІ ВІДКЛЮЧЕННЯ СВІТЛА ЧЕРЕЗ ДЕФІЦИТ - ОБЛЕНЕРГО

Блінкен: Майбутня двостороння угода у сфері безпеки з Україною передбачає підтримку оборони та безпеки за низкою найважливіших напрямів

У ХАРКОВІ ЧУТИ ВИБУХИ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Блінкен у Києві пообіцяв, що США конфіскують заморожені активи РФ

Блінкен: Мобілізація дасть змогу Україні зміцнити оборону і дасть відпочинок воїнам, які понад два роки на фронті

Помічник держсекретаря США не виключив призупинення фінансової допомоги Грузії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА