12:19 26.07.2019

Моряки із затриманого в Україні російського танкера повернулися додому в Краснодар

1 хв читати
Моряки із затриманого в Україні російського танкера повернулися додому в Краснодар

 Усі члени екіпажу російського танкера Neyma, затриманого в порту Ізмаїл Одеської області, повернулися до Краснодару, повідомив агентству "Інтерфакс-Південь" представник Міжнародної федерації працівників транспорту (ITF).

"Усі моряки повернулися додому в Краснодар", - сказав співрозмовник агентства.

У компанії "Альтомар Шиппінг", якій належить судно, агентству уточнили, що моряки є жителями Краснодарського краю.

"З екіпажем Nika Spirit усе гаразд. Усі вони - десять осіб - прилетіли до Краснодару, усі вже прямують кожен до себе додому. Вони - жителі Краснодарського краю. Претензій до них в української сторони немає", - сказав представник компанії.

У четвер прес-центр Служби безпеки України повідомив про затримання в порту Ізмаїл російського танкера Neyma, який блокував українські малі кораблі "Нікополь", "Бердянськ" і буксир "Яни Капу" в Керченській протоці в листопаді 2018 року. Назву танкера після інциденту в Керченській протоці російські власники змінили на Nika spirit, повідомили в СБУ.

Пізніше стало відомо, що екіпаж російського танкера відпустили, моряки вилетять до Росії з Молдови. Судно поки що залишається в Ізмаїлі.

У СБУ не зафіксували порушень Морського права та законів України з боку екіпажу затриманого в четвер російського танкера, тому підстав для затримання моряків не було, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-центрі СБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА