15:36 24.07.2019

Рябошапка вважає правомірними обшуки в "ArcelorMittal Кривий Ріг"

2 хв читати
Рябошапка вважає правомірними обшуки в "ArcelorMittal Кривий Ріг"

Заступник глави Офісу президента України Руслан Рябошапка зазначає, що обшуки на "ArcelorMittal Кривий Ріг" законні та виправдані.

"За ArcelorMittal, наскільки я розумію, там абсолютно виправдане рішення й абсолютно законне", - сказав Рябошапка журналістам у середу в Києві, коментуючи цю ситуацію.

Водночас він наголосив, що це питання варто адресувати в.о. глави СБУ Івану Баканову.

Як повідомлялося, співробітники Служби безпеки України 20 липня провели обшуки на ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг". Вони також заблокували проект введення в дію машини безперервного лиття заготовок (МБЛЗ) №3, вартість якої разом із МБЛЗ №2, що вже проходить гарячі випробування, становить $140-150 млн.

Цьому передувало те, що президент України Володимир Зеленський, уродженець Кривого Рогу, розкритикував підприємство за невиконання вчасно зобов'язання щодо поліпшення екологічної ситуації в регіоні й закликав надати адресну фінансову підтримку особам, які постраждали від шкідливих викидів в атмосферу. Через кілька днів, 17 липня, стало відомо, що СБУ порушила кримінальне провадження стосовно АМКР за ст. 441 Кримінального кодексу України - "екоцид", яка передбачає позбавлення волі на термін від восьми до 15 років.

В. о. глави СБУ Іван Баканов напередодні обвинуватив менеджмент АМКР у недбалому використанні інвестицій Лакшмі Міттала. "Я упевнений, що Лакшмі Міттал, який є потужним міжнародним інвестором, намагаючись здійснити цю інвестицію... не планував зробити нічого поганого. Але той менеджмент, який працює на підприємстві, недбало ставився до своїх обов'язків. І тому має бути відповідним чином як мінімум дисциплінарно покараний", - сказав Баканов.

"ArcelorMittal Кривий Ріг" заперечує обвинувачення на свою адресу з боку СБУ і заявляє про збитки в $1 млн за підсумками цього місяця через вимушену зупинку пусконалагоджувальних робіт на машині безперервного лиття заготовок №3 після обшуку СБУ 20 липня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Багато країн визнають, що агресія РФ спрямована не тільки проти України, а й проти світового порядку - Блінкен

Шмигаль обговорив із прем'єр-міністром Ірландії інтеграцію України в НАТО та ЄС

Держборг України в I кв.-2024 у доларовому вираженні зріс на 3,9%

Єрмак провів третій раунд переговорів зі США щодо укладення двосторонньої безпекової угоди

В Одесі кількість загиблих зросла до п'яти, поранення дістали 32 людини, із них 25 госпіталізовано

НБУ виключив Fondy з реєстру платіжних систем після інформації правоохоронців

На Ставці обговорювали питання звільнення полонених - Зеленський

Важливо, щоб усі служби, від роботи яких залежить життя українців, були швидкими - Зеленський про удари по Одесі та Харкову

Україна вкотре уточнила інформацію про відступ від зобов'язань за Конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод

Начальники генштабів країн НАТО радитимуться в Брюсселі 16 травня у межах Військового комітету альянсу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА