20:16 23.07.2019

Марк Еспер затверджений на посаді глави міністерства оборони США

3 хв читати
Марк Еспер затверджений на посаді глави міністерства оборони США

Сенат США у вівторок затвердив Марка Еспера на посаді глави Пентагону, повідомляє американська преса.

Еспер заручився потужною підтримкою сенаторів, що представляють як Республіканську, так і Демократичну партії, зазначають видання.

"За" його кандидатуру проголосували 90 сенаторів, "проти" - 8.

Згідно з даними журналіста телеканалу Fox News, що висвітлює діяльність Пентагону, приведення до присяги Еспера відбудеться о 18:30 за місцевим часом.

Пост глави Пентагону залишався вакантним протягом семи місяців, це найтриваліший термін в історії, коли у американського оборонного відомства не було керівника.

У кінці червня президент США Дональд Трамп призначив Еспера в.о. глави Пентагону.

Агентство Bloomberg зазначає, що затвердження Еспера на посаді глави Пентагону означає підвищення стабільності команди Трампа, якої бракувало при попередньому міністрі оборони Джеймсі Меттісі. В кінці 2018 року глава Пентагону Меттіс подав у відставку через розбіжності з президентом з ключових питань.

З грудня минулого року обов'язки міністра оборони виконували Річард Спенсер і Патрік Шанахан.

"Еспер вступає на посаду глави Пентагону саме тоді, коли існують численні кризи. Напружені відносини з Іраном все більше розпалюються після низки атак на судна, після того, як збили американський безпілотник і після захоплення Іраном британського танкера. Туреччина почала отримувати елементи російських систем ППО, що спонукало США виключити союзника НАТО з програми з F-35", - пише Bloomberg.

Коментуючи кризу в Афганістані, Еспер заявляв, що "влада США обирає регіональний підхід до конфлікту, зазначаючи важливість забезпечення підтримки з боку сусідів, таких як Пакистан, і стримуючи інших діючих у регіоні гравців, таких як Росія і Іран, від того, щоб вони завдали шкоди мирному процесу".

За його словами, американські сили в Сирії "якоюсь мірою протистоять російському впливу на Близькому Сході, і зокрема, в Сирії".

Щодо Венесуели Еспер дотримується думки, що влада президента Ніколаса Мадуро багато в чому спирається на підтримку з-за кордону, зокрема, з боку Росії.

"Незаконний режим Мадуро залежить від фінансової та військової підтримки таких країн як Росія, Куба і Китай", - зазначалося в письмових відповідях Еспера на запитання членів сенатського комітету у справах збройних сил.

На його думку, "Росія надає підтримку, яка стосується технологій, вона також допомагає в підготовці військових".

Еспер також висловлювався щодо Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД), називаючи його безглуздим без дотримання з боку Росії.

"ДРСМД приніс нам чимало користі, але договір працює, тільки коли його дотримуються обидві сторони", - сказав він на слуханнях в сенаті.

"Росія не дотримується умов угод", - додав Еспер.

Крім того, в письмовій заяві Еспер підкреслив, що, у разі неповернення Росії до виконання ДРСМД, США повинні "забезпечити розробку наземних, неядерних ракетних систем середньої дальності".

Еспер - ветеран війни з Іраком 1990-1991 року. Він пішов у відставку в званні підполковника. Еспер працював у дослідному центрі "Спадщина", в апараті Сенату і в комерційних структурах. У листопаді 2017 року Еспер став міністром Армії США.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міністр оборони розповів представникам британської Лейбористської партії про потреби ЗСУ

У Києві біля "Либідської" прорвало трубопровід, наземний транспорт зупинено, метро працює у звичайному режимі - КМДА

На фронті від початку доби відбулося вже 73 бойових зіткнення, на харківському напрямку було вже 8 ворожих атак, на покровському 24 - Генштаб

Голови парламентів України та Туреччини обговорили активізацію співпраці законодавчих органів

У Києві біля "Либідської" прорвало трубопровід, наземний транспорт зупинено, метро працює у звичайному режимі - КМДА

СБУ і Нацполіція затримали "чорних зброярів", які продавали криміналітету трофейну зброю в прифронтових районах

У Харківській області з-під обстрілів евакуйовано понад 7,5 тис. мирних жителів, зокрема 568 дітей - Синєгубов

Ближайшие дни в Украине будут прохладными, ночью заморозки на поверхности грунта, местами пройдут кратковременные дожди

Найближчі дні в Україні будуть прохолодними, вночі заморозки на поверхні ґрунту, місцями пройдуть короткочасні дощі

Наступом на Харківщині РФ намагається відволікти українські сили від інших ділянок лінії фронту - британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА