13:09 23.07.2019

Денісова звернулася до Москалькової щодо негайного надання медичної допомоги Бекірову, утримуваному в СІЗО Сімферополя, зважаючи на погіршення його стану

2 хв читати
Денісова звернулася до Москалькової щодо негайного надання медичної допомоги Бекірову, утримуваному в СІЗО Сімферополя, зважаючи на погіршення його стану

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила про погіршення стану здоров'я кримськотатарського активіста Едема Бекірова, якого незаконно утримують у СІЗО Сімферополя, і закликала російську колегу Тетяну Москалькову вжити заходів для забезпечення його кваліфікованою медичною допомогою.

"Утримуваному у "ФКУ СИЗО №1 УФСИН России по Республике Крым и г.Севастополю" кримському татарину Едему Бекірову, якого затримали співробітники російського ФСБ у пункті пропуску "Чонгар" у грудні 2018 року, стає гірше... Тому я звернулась до уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з тим, щоб вона невідкладно вжила заходів щодо забезпечення Едема Бекірова медичною допомогою, а також посприяла його участі у судових засіданнях без ризику для його здоров’я", - написала Денісова у вівторок.

Вона зазначила, що Бекіров - інвалід першої групи, страждає на цукровий діабет, біль у серці, задуху. "Вчора він не зміг навіть вийти до свого адвоката через защемлення спинного нерву. Кожен день перебування Бекірова в умовах СІЗО становить ризик його життю", - додала омбудсмен.

При цьому вона зазначила, що, незважаючи на поганий стан здоров'я, за рішенням "Верховного суду Криму", розгляд його справи відбуватиметься у "Красноперекопському районному суді Криму", "а це чотири години їзди в автозаку з Сімферополя. У його критичному стані тривала дорога небезпечна".

Бекіров - один із кримськотатарських громадських активістів селища Новоолексіївки. Його дружина Гульнара - член меджлісу кримськотатарського народу. Затримали Бекірова 12 грудня 2018 року за в'їзді до Криму з боку Чонгара (Херсонська обл.) Під час проходження паспортного контролю на території, контрольованій російськими окупантами.

Окупаційна влада Криму обвинувачує його за ч. 2 ст. 222 КК РФ (незаконне придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї, його основних частин, боєприпасів).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ ТА ПЕРЕДМІСТЮ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Єрмак попросив вокаліста U2 Боно залучити якомога більше країн до Глобального саміту миру

Синєгубов: Головне - стабілізувати фронт на півночі Харківщини

Росіяни вдарили ракетою по околиці Сум, наслідки уточнюються, попередньо без жертв - ОВА

На харківському напрямку ЗСУ другу добу ведуть контрударні дії в семи прикордонних селах із РФ - ОСУВ "Хортиця"

ГУР МО про нічну атаку дронів на військові об'єкти в РФ: Це закономірний наслідок російського вторгнення

На Харківщині сили розвідки та оборони застосовують необхідні заходи - ГУР МО

У Литві відбуваються президентські вибори й референдум про подвійне громадянство

На Харківщині ситуація загострилася, тривають бої в прикордонних районах уздовж держкордону з РФ - Сирський

У понеділок в Україні, крім західних областей, подекуди невеликий дощ - Укргідрометцентр

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА