11:57 19.07.2019

В Одесі затримали й заарештували іноземця, який організував розбійний напад і вбивство екс-мера Тирасполя

2 хв читати
В Одесі затримали й заарештували іноземця, який організував розбійний напад і вбивство екс-мера Тирасполя

Українські правоохоронці затримали, а суд заарештував громадянина однієї з сусідніх держав, підозрюваного в організації розбійного нападу та умисного вбивства в травні цього року колишнього мера Тирасполя (невизнана ПМР, Молдова) Андрія Безбабченка.

"Як з'ясувалося, ... знаючи про достаток потерпілого, підозрюваний - 56-річний уродженець сусідньої держави - вирішив заволодіти його майном. Для реалізації задуманого він підібрав трьох спільників. За заздалегідь розробленим планом зловмисники проникли до оселі чоловіка та побили його, вимагаючи гроші й цінності. Не отримавши бажаного, потерпілого зв’язали, після чого в багажнику його ж автівки вивезли в безлюдне місце, де позбавили життя", - повідомляє у п'ятницю прес-служба ГУ Нацполіції України в Одеській області.

У відомстві нагадали, що у травні до поліції звернулася дружина потерпілого з заявою про зникнення свого чоловіка та його автомобіля. Обстановка в будинку, де він мешкав, була порушена. Через певний час тіло загиблого зі слідами насильницької смерті поліцейські знайшли на території нежитлової споруди в Лиманському районі.

Зазначену подію було кваліфіковано за ч. 4 ст. 187 (розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах або вчинений організованою групою, або поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень), ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом), п. 6, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

"Наразі організатора розбійного нападу та умисного вбивства заарештовано. Вживаються заходи для затримання інших співучасників злочину", - інформують у поліції області.

Як повідомлялося, тіло чоловіка зі слідами насильницької смерті було знайдено в Лиманському районі Одеської області 23 травня 2019 року. Місцеві ЗМІ повідомляли, що загиблий - колишній мер Тирасполя (Молдова) Андрій Безбабченко.

Одеське видання "Думська" з посиланням на джерело в обласному управлінні Національної поліції повідомляє, що загиблий – Безбабченко, і його знайшли мертвим біля с. Вапнярки Лиманського району: "Тіло знайшли вчора. В чоловіка були зв'язані руки та пробита голова. Поруч із ним стояв автомобіль "Інфініті".

Безбабченко у 2012 році очолив т.зв. державну адміністрацію Тирасполя і Дністровська на не підконтрольній уряду Молдови території, але 28 вересня 2016 року подав у відставку й узяв участь у виборчій кампанії тодішнього "президента" т.зв. Придністровської республіки Євгена Шевчука, після поразки якого проживав на території України

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уночі 12 травня в деяких областях України заморозки на поверхні ґрунту

Виплати 70 тис. грн для військовослужбовців розпочнуть після надходження до Міноборони документів про їх перебування 30 днів на передовій - Шмигаль

Унаслідок ворожого обстрілу в Сумській області загинула жінка, поранено її онуку

У поминальні дні біля кладовищ чергуватиме поліція, можливі вибіркові перевірки

Чехія передала перший тренажер винищувача F-16 до однієї з бригад тактичної авіації

Перед ПП "Долгобичув-Угринів" на польському кордоні розпочався одноденний страйк - Держмитниця

Унаслідок нічних атак були пошкоджені ЛЕП і відключалися побутові споживачі в трьох областях

ГУР МО застерігає перед новим витком ворожих ІПСО

Із лінії фронту на Донеччині евакуйовано 300 осіб, зокрема 33 дитини, поранений один місцевий житель - ОВА

Додатковий період реєстрації для участі в НМТ триватиме 10-15 травня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА