19:25 17.07.2019

У Гладковського спростовують інформацію про його виклик на допит 17 липня

2 хв читати
У Гладковського спростовують інформацію про його виклик на допит 17 липня

Президент корпорації "Богдан", екс-заступник секретаря РНБО Олег Гладковський розцінює як політичне замовлення інформацію в ЗМІ про виклик його на допит до НАБУ на 17 липня, на який він нібито не з'явився, і уточнює, що його запросили до слідчого на 19 липня для надання свідчень як свідка.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" прес-секретар корпорації Сергій Красуля з посиланням на офіційну повістку слідчого, Гладковського запрошено для участі як свідка в слідчому експерименті в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до ЄРДР 26 лютого 2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Він назвав "політичним замовленням" інформацію ЗМІ про нібито виклик на допит Гладковського 17 липня в рамках розслідування кримінального провадження за фактами корупції в держконцерні "Укроборонпром".

У зв'язку з цим Красуля уточнив: наразі правоохоронні органи не відкрили жодної кримінальної справи стосовно Гладковського.

"Ми закликаємо ЗМІ перевіряти достовірність інформації перед оприлюдненням", - зазначив він.

Раніше в середу з посиланням на джерело було озвучено інформацію про те, що Гладковського викликали на допит до НАБУ на 17 липня в рамках розслідування кримінального провадження про корупцію в держконцерні "Укроборонпром". Деякі ЗМІ повідомили, що Гладковський на допит не з'явився.

Першого заступника секретаря РНБО Гладковського, котрий очолював із серпня 2014 року по березень 2018 року міжвідомчу комісію з питань ОПК при РНБО, а також із червня того самого року й по березень 2019 року міжвідомчу комісію з питань ВТС та експортного контролю, було звільнено указом президента 4 березня з метою забезпечення об'єктивного розслідування резонансної інформації проекту "Наші гроші" Bihus Info про корупцію в оборонному секторі.

"Наші гроші" в рамках чотирисерійного серіалу з 25 лютого по 11 березня оприлюднили інформацію про корупційну схему закупівель бронетанкововими підприємствами "Укроборонпрому" в рамках програми імпортозаміщення в 2015-2017 рр. контрабандних комплектуючих з РФ через фіктивні фірми-прокладки, зокрема ТОВ "Оптимумспецдеталь". Серед центральних фігурантів схеми в телепроекті був названий старший син екс-заступника секретаря РНБО Гладковського Ігор, глава держконцерну "Укроборонпром" Павло Букін, а також президент Петро Порошенко.

В "Укроборонпромі" раніше уточнювали, що автори телепроекту маніпулятивно використовували закриту інформацію порушених правоохоронцями у 2015-2016 рр. кримінальних проваджень щодо діяльності "Оптимумспецдеталі" та пов'язали черговий медійний скандал навколо держконцерну з новою інформаційною диверсією проти України.

Гладковський-молодший 4 березня подав позов до суду до журналістів-розслідувачів про захист честі, гідності та ділової репутації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уночі були атаковані енергооб'єкти на Сумщині, знеструмлена шахта в Донецькій - Міненерго

Росіяни обстріляли Торецьк, є загиблий - ОВА

Морські дрони СБУ Sea Baby оснастили системами "Град", що підвищило їх ефективність, - джерело

Мінкультури вимагає позбавити екскерівника театру ім. Лесі Українки Резніковича звання академіка Нацакадемії мистецтв

У Покровську внаслідок російського удару двоє людей загинули, двоє поранені - прокуратура

АРМА: Процедуру продажу 112 картин Медведчука буде призупинено, їх передадуть до музею

На Харківщині від обстрілів постраждали дві жінки

Кількість постраждалих від сильної турбулентності в літаку Singapore Airlines збільшилася до 71 людини, одна людина загинула

Раді пропонують створити ТСК щодо використання коштів держбюджету на фортифікації та БПЛА

Окупанти вдарили по центру Чугуєва, постраждала жінка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА