13:48 12.07.2019

Зеленський пообіцяв, що кошти для реконструкції аеропорту Дніпра будуть

1 хв читати

Президент України Володимир Зеленський пообіцяв, що в Дніпрі буде вирішено питання з реконструкцією аеропорту.

Як повідомляє прес-служба президента, під час робочої поїздки в п'ятницю до Дніпропетровської області Зеленський ознайомився з планом реконструкції міжнародного аеропорту, основна складова якої - будівництво нової злітно-посадкової смуги. Президенту представили три варіанти реконструкції аеропорту. Було відзначено, що найбільш прийнятним є проект, який передбачає будівництво злітно-посадкової смуги на місці старої. Інші варіанти містили пропозицію зведення смуги на новій території, що вимагало додаткової роботи з відведення земель, а, отже, збільшення вартості проекту і термінів.

"Ми зробимо і допоможемо вам. Кошти будуть, тому що ми розуміємо, що таке для міста-мільйонника аеропорт", - наголосив Зеленський.

Після реконструкції нова злітно-посадкова смуга аеропорту Дніпра відповідатиме сучасним стандартам, матиме довжину 2900 м із можливістю продовження до 3200 м.

Для будівництва нової смуги на місці старої потрібно 1,5-2 роки. Тендер на розробку проекту реконструкції комплексу аеропорту в Дніпрі планується на наступному тижні, приблизна загальна вартість реконструкції - 2,9 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА