07:20 10.07.2019

Джонсон не виключає призупинення роботи парламенту заради виходу Британії з ЄС до 31 жовтня

2 хв читати
Джонсон не виключає призупинення роботи парламенту заради виходу Британії з ЄС до 31 жовтня

Кандидат в прем'єр-міністри Великої Британії Борис Джонсон на теледебатах зі своїм суперником, нинішнім главою МЗС Джеремі Хантом заявив, що може прийняти рішення щодо припинення роботи парламенту, щоб завершити Brexit.

"Я нічого не виключаю. Я думаю, що це абсолютно дивно на даному етапі переговорів для Великої Британії послаблювати свої власні позиції", - заявив Джонсон.

При цьому він відмовився відповідати на питання Ханта, чи готовий буде піти з поста прем'єр-міністра, якщо Brexit не відбудуться до позначеного ним терміну 31 жовтня.

"Я думаю, що дуже важливо не допустити будь-яких обставин, за яких ми не вийдемо 31 жовтня. Я не хочу, щоб ЄС очікував, що вони будуть заохочувати моє відсторонення, відмовляючись підтримати угоду", - зазначив Джонсон.

Зі свого боку, Хант відмовився від сценарію, при якому парламент може бути закритий.

"Коли парламент був закритий проти його волі, у нас фактично була громадянська війна. (...) Моя відповідь на це - ні", - сказав він.

Глава МЗС зазначив, що також хоче, щоб Британія покинула ЄС до 31 жовтня. Однак готовий підтримати подальші затримки Brexit, якщо це допоможе досягти угоди.

Джонсон прокоментував, що "затримка не дає угоди". За його словами, Хант "явно не прагне вийти з ЄС до 31 жовтня" і відсутність жорстких термінів - "абсолютно пораженська" позиція.

Водночас, коли кандидатів попросили підняти руки, якщо вони вважають, що Велика Британія може покинути ЄС до 31 жовтня, обидва зробили це.

У кінці 2018 року уряд Терези Мей і представники Брюсселя погодили проект угоди про умови Brexit, однак цей документ вимагав ратифікації з боку влади всіх 27 країн-учасниць ЄС, а також британського парламенту.

Угода з Brexit кілька разів провалилася на голосуванні в британському парламенті, після чого в Брюсселі запропонували відкласти Brexit, щоб Лондон встиг знайти вихід з ситуації, що склалася.

Тепер Велика Британія повинна покинути ЄС до 31 жовтня 2019 року. Вона може зробити це раніше, після того, як депутати погодять угоду щодо Brexit. Якщо ж члени британського парламенту так і не підтримають угоду, то Британія вийде з союзу без будь-яких домовленостей з Брюсселем.

24 травня прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей оголосила про рішення відмовитися від керівництва Консервативної партії через складнощі з Brexit.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін передав Міноборони повноваження Генштабу щодо погодження бронювання

У Львівській області чоловік загинув унаслідок вибуху гранати

Зеленський підписав Укази про призначення понад 100 суддів

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

Росіяни обстріляли Запорізький район, постраждала жінка

Українська авіація завдала за добу ударів по восьми місцях скупчення окупантів і трьох систем ППО

За добу на фронті вдвічі зросла кількість бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 35 ворожих атак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА