07:20 06.07.2019

Поранено шість українських військових унаслідок 28 обстрілів бойовиків позицій ЗС України на Донбасі

2 хв читати
Поранено шість українських військових унаслідок 28 обстрілів бойовиків позицій ЗС України на Донбасі

Поранено шість українських військових унаслідок 28 обстрілів бойовиків позицій ЗС України на Донбасі - штаб ООС

(Розширена, доданий текст після 2 абз.)

Київ. 6 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - За минулу добу бойовики на Донбасі 28 разів обстріляли українські позиції, внаслідок чого два українських військовослужбовця отримали поранення, ще чотири - бойові травми, повідомляє прес-центр операції Об'єднаних сил (ООС).

"5 липня збройні формування Російської Федерації 28 разів порушили режим припинення вогню. З них 12 разів - із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 і 82 мм ... У результаті ворожих обстрілів два українських військовослужбовця отримали поранення, ще чотири - бойові травми", - сказано в зведенні, оприлюдненому на сторінці прес-центру в Фейсбук у суботу вранці.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник 15 разів обстріляв позиції Об'єднаних сил. Зокрема, два рази поблизу Водяного - з протитанкових гранатометів, снайперських гвинтівок і стрілецької зброї, двічі біля Богданівки - з протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, неподалік Новотроїцького - з протитанкового гранатомета і великокаліберного кулемета, околицю Миколаївки - з великокаліберного кулемета, три рази у н.п. Широкине - з мінометів калібру 120 мм, протитанкових гранатометів і стрілецької зброї, околицю Мар'їнки - з великокаліберного кулемета, поблизу Новоселівки Другої - з гранатометів різних систем, поруч з Красногорівкою - з великокаліберного кулемета, неподалік Новогнатівки - з протитанкового гранатомета, околиці Павлополя - з автоматичного гранатомета, поблизу Авдіївки - з протитанкового гранатомета і стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" позиції українських захисників були обстріляні 13 разів. Зокрема, чотири рази поблизу н.п. Кримське - з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, озброєння БМП, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, біля Новотошківського - з гранатометів різних систем і великокаліберного кулемета, п'ять разів околицю Новолуганського - з мінометів калібру 120 і 82 мм, гранатометів різних систем, озброєння БМП і стрілецької зброї, біля Золотого-4 - з мінометів калібру 120 і 82 мм, неподалік Майського - з міномета калібру 82 мм та автоматичного гранатомета, у н.п. Світлодарськ - з міномета калібру 82 мм, великокаліберного кулемета і стрілецької зброї.

За даними української розвідки 5 липня два бойовика знищені і троє поранені.

"З початку поточної доби ворог два рази обстріляв позиції Об'єднаних сил", - додали в штабі.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" ворог зробив один обстріл позицій українських захисників поблизу н.п. Широкино - зі стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" позиції українських захисників обстріляли один раз недалеко від н.п. Хутір Вільний - з міномета калібру 82 мм.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський у госпіталі Харкова відвідав військовослужбовців, які дістали поранення, й відзначив їх держнагородами

Міносвіти запрошує учнів 8-11 класів на онлайн-урок з кібергігієни

Шістьох шахтарів поранено в Донецькій області внаслідок удару РФ по державній шахті - Міненерго

Зеленський провів засідання Ставки у Харкові, заявив про контрольовану загалом ситуацію в регіоні

Окупанти беруть мирних жителів Вовчанська в полон - МВС

Голова Військового комітету НАТО: Україна показала світові, що здатна домогтися безпрецедентних успіхів на полі бою; все, що їм потрібно, - наша допомога

В Україні до вихідних потеплішає, місцями пройдуть невеликі дощі

JYSK відкрив новий магазин у Київській області

На українсько-польському кордоні спостерігається збільшення транспортного потоку - Держприкордонслужба

Сили оборони зірвали спроби ворога вклинитися вглиб Вовчанська - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА