07:40 05.07.2019

Державі повернули 2,5 га земель вартістю 1 млн грн на Закарпатті

2 хв читати
Державі повернули 2,5 га земель вартістю 1 млн грн на Закарпатті

На Закарпатті прокуратура повернула державі 2,5 га земель вартістю 1 млн грн, які сільський голова незаконно виділив своїй дружині і синові, повідомив спікер Генеральної прокуратури Андрій Лисенко.

"Закарпатським апеляційним судом визнано законним позицію прокуратури в земельній суперечці щодо обов'язковості усунення наслідків корупційного правопорушення, завданих колишнім главою одного з сіл Виноградівського району в умовах реального конфлікту інтересів", - написав Лисенко на своїй сторінці в Фейсбук у четвер увечері.

За його словами, в 2015 сесією сільської ради, під головуванням сільського голови, рішення про надання у власність його дружині і сину спірних земельних ділянок, які в ході розгляду районним судом даної цивільної справи були ними відчужені.

Екс-глава села в судовому порядку визнаний винним у скоєнні зазначеного корупційного діяння, оскільки він, не повідомивши колегіальний орган про наявний реальний конфлікт інтересів з питань, що розглядаються сесією, взяв участь у їх прийнятті на користь близьких родичів. Чиновник розглянув їх заяви, скликав сесію ради, вніс пропозицію і формував порядок денний сесій ради, головував на пленарних засіданнях ради і підписав оспорювані рішення.

Закарпатським апеляційним судом задоволено скаргу прокуратури області, а незаконне рішення районного суду скасовано і прийнято нове згідно з яким позов Берегівської місцевої прокуратури задоволено повністю.

"Таким чином, скасовано незаконні рішення сільради і витребувано від нового власника три земельні ділянки сільськогосподарського призначення площею 2,5 га вартістю майже 1 млн грн на користь територіальної громади села", - зазначив Лисенко.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА