07:03 04.07.2019

П'ять українських військових поранені внаслідок 29 обстрілів бойовиків позицій ЗС України на Донбасі

3 хв читати
П'ять українських військових поранені внаслідок 29 обстрілів бойовиків позицій ЗС України на Донбасі

За минулу добу бойовики на Донбасі 29 разів обстріляли українські позиції, внаслідок чого п'ять українських військовослужбовців отримали поранення, повідомляє прес-центр операції Об'єднаних сил (ООС).

"3 липня озброєні формування Російської Федерації 29 разів порушили режим припинення вогню. З них 13 разів - із застосуванням заборонених Мінськими угодами артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 і 82 мм. У результаті ворожих обстрілів п'ять українських військовослужбовців отримали поранення", - сказано в зведенні, оприлюдненому на сторінці прес-центру в Фейсбук у середу вранці.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник 13 разів обстріляв позиції Об'єднаних сил. Зокрема, тричі поблизу Водяного - з гранатометів різних систем, великокаліберного кулемета і стрілецької зброї, двічі у Опитного - з ручного протитанкового гранатомета, два рази біля Мар'їнки - з міномета калібру 82 мм і великокаліберного кулемета, двічі околиці Авдіївки - з міномета калібру 120 мм, гранатометів різних систем, великокаліберного кулемета і стрілецької зброї, два рази неподалік н.п. Лебединське - зі станкового протитанкового гранатомета, поблизу Новогригорівки - зі станкового протитанкового гранатомета, околиці Красногорівки - з великокаліберного кулемета.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" позиції українських захисників були обстріляні 16 разів. Зокрема, п'ять разів поблизу Зайцевого - з артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 і 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, біля Травневого - з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, тричі околиці Новолуганського - з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, озброєння БМП, зенітних установок, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, два рази поблизу Південного - з міномета калібру 82 мм, автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, в районі Попасної - з міномета калібру 82 мм, автоматичних гранатометів і великокаліберного кулемета, околицю Майорського - з гранатометів різних систем, великокаліберного кулемета і стрілецької зброї, двічі поруч з Новгородським - з артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 і 82 мм, автоматичних гранатометів і великокаліберного кулемета, поблизу Кримського - з гранатометів різних систем, озброєння БМП, великокаліберного кулемета і стрілецької зброї.

За даними української розвідки 3 липня один бойовик знищений і семеро поранені.

"З початку поточної доби ворог 3 рази обстріляв позиції Об'єднаних сил", - додали в штабі.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики здійснили два обстріли позицій українських захисників поблизу Опитного - з підствольного гранатомета і великокаліберного кулемета, околицю Лебединського - з великокаліберного кулемета.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" позиції українських захисників були обстріляні п'ять разів недалеко від н.п. Новгородське - з мінометів калібру 120 мм, два рази поблизу Новотошківського - з артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 і 85 мм, околицю Кримського - з міномета калібру 82 мм, в районі н.п. Луганське - з міномета калібру 120 мм.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли Вовчанську громаду касетними боєприпасами, постраждали 5 осіб, зокрема начальник міської адміністрації

Зеленський у Харкові відзначив державними нагородами воїнів 92 ОШБр

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, "Фавбет Тек"

Зеленський пропонує Раді денонсувати Угоду про співробітництво в галузі охорони авторського права і суміжних прав

На лінії фронту тривають інтенсивні бойові дії, окупанти особливо активні на краматорському та покровському напрямках - Генштаб ЗСУ

"Метінвест" активно залучений до будівництва фортифікацій і постачання військових дронами та системами РЕБ - менеджер

Зеленський у госпіталі Харкова відвідав військовослужбовців, які дістали поранення, й відзначив їх держнагородами

Міносвіти запрошує учнів 8-11 класів на онлайн-урок з кібергігієни

Шістьох шахтарів поранено в Донецькій області внаслідок удару РФ по державній шахті - Міненерго

Зеленський провів засідання Ставки у Харкові, заявив про контрольовану загалом ситуацію в регіоні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА