08:12 02.07.2019

Українська делегація взяла участь у роботі 49-ї сесії ГА ОАД

2 хв читати
Українська делегація взяла участь у роботі 49-ї сесії ГА ОАД

Представники України взяли участь у роботі 49-ї сесії Генеральної Асамблеї Організації американських держав (ГА ОАД), яка пройшла 26-28 червня в м.Медельїн (Колумбія), обговорювалися безвіз і участь українських спостерігачів на виборах у Венесуелі, повідомили в посольстві України в США.

"На полях Генасамблеї українська делегація на чолі з заступником міністра закордонних справ Сергієм Кислицею провела низку зустрічей важливих для поглиблення політичного діалогу України з країнами ОАД, зокрема в перспективі укладення угод про безвізовий режим з країнами, які входять в Організацію", - йдеться в повідомленні на сторінці посольства в ніч на вівторок.

Також в інформації підкреслюється, що українська делегація повідомила Генеральному секретарю ОАД і керівникам делегацій держав-членів про виділення Україні добровільного внеску в бюджет ОАД для сприяння місії зі спостереження за виборами в Венесуелі.

"Рішення було прийнято Кабінетом Міністрів України за ініціативою посольства України в США і є важливим кроком у розвитку відносин України з державами ОАД і підтримки демократичних стандартів в латиноамериканському регіоні, зокрема участі міжнародної місії зі спостереження для проведення чесних і прозорих виборів у Венесуелі", - зазначили дипломати.

В ході зустрічей українська сторона також передала керівництву ОАД лист міністра закордонних справ України Павла Клімкіна "з висловленням солідарності з Організацією з питань забезпечення демократії, прав людини і безпеки".

У 2019 Генасамблея ОАД зібрала 349 учасників з 34 держав-членів ОАД і 89 учасників з 42 держав-спостерігачів.

Як повідомлялося, 14 червня Кабінет Міністрів розпорядився здійснити добровільний внесок України в фонд ОАД як постійного спостерігача з метою розвитку співробітництва з державами Північної та Південної Америки.

Згідно з розпорядженням Кабміну від 12 червня 2019 № 415-р, Україна внесе в ОАД $ 40 тис. за рахунок коштів бюджетної програми 1401020 "Внески України до бюджетів ООН, органів і спеціалізованих установ системи ООН, інших міжнародних організацій та конвенційних органів".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА