06:47 01.07.2019

Помпео розраховує на відновлення переговорів з КНДР у липні поточного року

2 хв читати
Помпео розраховує на відновлення переговорів з КНДР у липні поточного року

Переговори між США і КНДР з питань денуклеаризації можуть на робочому рівні відновитися в липні поточного року, повідомив журналістам держсекретар США Майк Помпео.

"Це станеться десь у липні, ймовірно протягом двох або трьох тижнів, за моїми припущеннями, в середині місяця, в місці, яке ще належить визначити, - сказав Помпео на американській військовій базі Осан у Південній Кореї.

Раніше він написав у своєму твіттері: "Я готовий до роботи з моїм північнокорейським візаві над виконанням обіцянок, зроблених нашими країнами в Сінгапурі (на першій зустрічі лідерів США і КНДР - ІФ). Сьогодні сторони підтвердили ці обіцянки".

За словами Помпео, "ми готові до переговорів з КНДР, але сповнені рішучості імплементувати резолюції РБ ООН (щодо санкцій - ІФ)".

Ця заява стала результатом зустрічі в демілітаризованій зоні, що розділяє КНДР і Південну Корею, президента США Дональда Трампа і лідера КНДР Кім Чен Ина.

Сторони домовилися протягом найближчих тижнів сформувати групи переговірників і визначити можливі подальші кроки з вирішення спірних питань.

Помпео додав, спілкуючись з журналістами: "Ми вважаємо, що у нас є відправна точка для цих дискусій, ми в такій ситуації, коли можемо дійсно оцінити, чи є чіткий шлях уперед. Сьогодні я вислухав голову Кіма. Я думаю, що є".

За словами Помпео, американську команду на переговорах очолюватиме спецпредставник США з Північної Кореї Стівен Біган, проте він поки не знає, хто очолить північнокорейську делегацію.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА