12:20 30.06.2019

Двоє українських військових поранено внаслідок 31 обстрілу бойовиками позицій ЗСУ на Донбасі

2 хв читати
Двоє українських військових поранено внаслідок 31 обстрілу бойовиками позицій ЗСУ на Донбасі

За минулу добу бойовики на Донбасі 31 раз обстріляли українські позиції, внаслідок чого один український військовослужбовець дістав поранення і ще один - бойову травму, повідомляє прес-центр Операції об'єднаних сил (ООС).

"29 червня збройні формування Російської Федерації 31 раз порушили режим припинення вогню. З них 15 разів - із застосуванням заборонених Мінськими угодами артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 і 82 мм... У результаті ворожих обстрілів один український військовослужбовець отримав поранення, ще один - бойову травму", - йдеться в зведенні, оприлюдненому на сторінці прес-центру в Facebook у неділю вранці.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник 18 разів обстріляв позиції об'єднаних сил поблизу Гранітного - з мінометів калібру 120 мм. тричі поруч із Опитним - з мінометів калібру 120 мм, протитанкових керованих ракет, гранатометів різних систем, неподалік Пісків - із гранатометів різних систем, двічі в районі н.п. Водяне - з гранатометів різних систем і стрілецької зброї, околицю Авдіївки - зі станкового протитанкового гранатомета, двічі неподалік Верхньоторецького - з мінометів калібру 82 мм, двічі поруч з Красногорівкою - з великокаліберного кулемета і стрілецької зброї, околицю Талаківки - з ручного протитанкового гранатомета і великокаліберного кулемета , в районі н.п. Новоселівка Друга - з мінометів калібру 120 і 82 мм, поруч із Кам'янкою -з міномета калібру 120 мм, неподалік Павлополя - з ручного протитанкового гранатомета, околиці Широкиного - зі станкового протитанкового гранатомета і стрілецької зброї, район н.п. Лебединське - з великокаліберного кулемета і стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" позиції українських захисників були обстріляні 13 разів. Зокрема двічі поблизу Луганського - з мінометів калібру 120 мм, автоматичних гранатометів і стрілецької зброї, чотири рази околиці Майорська - з мінометів калібру 120 мм, гранатометів різних систем, озброєння БМП, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, п'ять разів неподалік Новолуганського - з артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 і 82 мм, гранатометів різних систем і стрілецької зброї, поряд із Зайцевим - із мінометів калібру 82 мм, район н.п. Залізне - з протитанкового ракетного комплексу.

За даними української розвідки, 29 червня двоє бойовиків знищено і одного поранено.

"З початку поточної доби ворог один раз обстріляв позиції об'єднаних сил.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" ворог здійснив один обстріл позицій українських захисників поблизу населеного пункту Луганське - з мінометів калібру 120 мм ", - відзначили в штабі.

При цьому, підкреслили в прес-центрі, українські військовослужбовці надійно контролюють противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умови припинення вогню.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Києві відновили рух біля ТРЦ "Ocean Plaza" після пошкодження тепломережі - КМДА

У Вовчанську авто з цивільними потрапило під ворожий обстріл, 2 людини загинули, 2 поранені - прокуратура

Кличко відвіз допомогу бійцям під Вовчанськ і Куп'янськ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 22 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

МЗС України в річницю депортації кримських татар: нові злочини Кремля стали можливими через безкарність винних у злочинах минулого століття

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА