13:08 28.06.2019

Сили спеціальних операцій ЗСУ готові до виконання завдань у складі сил швидкого реагування НАТО

1 хв читати
Сили спеціальних операцій ЗСУ готові до виконання завдань у складі сил швидкого реагування НАТО

Уперше в історії підрозділ сил спеціальних операцій Збройних сил України (SOF), який не є членом НАТО, успішно пройшов оцінку готовності та відповідності виконувати завдання у складі сил швидкого реагування НАТО (NRF NATO).

"За висновком старшого спостерігача НАТО, викладеним у підсумковому рапорті за результатами оцінки (SOF EVAL), оцінку української тактичної групи спеціальних операцій (SOLTG) було проведено відповідно до процедур і вимог, визначених у стандарті НАТО про проведення оцінки підрозділів ССО", - йдеться в повідомленні прес-служби сил спеціальних операцій у четвер.

Сили швидкого реагування НАТО (NRF) створено відповідно до рішення, ухваленого на саміті НАТО 2002 року у Празі на заміну Союзного командування Європи мобільними силами.

Сили швидкого реагування перебувають у постійній бойовій готовності. Вони складаються з військ сухопутних, спеціальних операцій, повітряних, морських сил, які готові протягом п’яти днів до проведення операцій евакуації або реагування на кризові ситуації у всіх частинах світу.

За значного військового конфлікту (війни) мають стримувати ворога до підходу основних сил до 30 днів. Рішення про застосування СШР ухвалює Північноатлантична рада.

Сухопутні сили СШР НАТО зусиллями бригади здатні проводити операції вимушеного силового входу (forced-entry). Морські сили виконують роль ударної групи з авіаносцем, сухопутної та амфібійної груп. Повітряні сили здатні виробляти до 200 щоденних вильотів. В операціях можуть використовуватися спеціальні підрозділи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 55, ситуація в районі Липців контрольована - Генштаб ЗСУ

Через обстріл у с. Іванівці поранений місцевий житель - Херсонська ОВА

Стефанчук обіцяє знайти компроміс щодо внесення до порядку денного парламенту законопроєкту про заборону діяльності релігійних організацій, пов'язаних із Росією

Агресор завдав ракетного удару по виробничій інфраструктурі Конотопа - Сумська ОВА

Ніхто не ставить під сумнів легітимність української влади - Порошенко

У засіданні ВР оголошено перерву - Железняк

Макрон вирушить до Нової Каледонії на тлі заворушень, які там не вщухають

Зеленський запросив президента Анголи Лоренсу взяти участь у Саміті миру, а також відвідати Україну

Покровськ залишається оперативною метою російських військ, попри відкриття нового фронту на Харківщині - британська розвідка

Лондон передав у дар Україні автомобілі в межах програми Ulez для використання в гуманітарних цілях

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА