08:38 27.06.2019

Семеро українських військових поранено внаслідок обстрілу бойовиками позицій ЗСУ на Донбасі - штаб ООС

3 хв читати

За минулу добу бойовики на Донбасі 39 разів порушили режим припинення вогню і обстрілювали українські позиції, внаслідок чого четверо українських військовослужбовців отримали поранення і ще троє - бойові травми, повідомляє прес-центр операції Об'єднаних сил.

"26 червня збройні формування Російської Федерації 39 разів порушили режим припинення вогню. З них 13 разів - із застосуванням заборонених Мінськими угодами артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 і 82 мм... За минулу добу четверо українських військовослужбовців отримали поранення, ще троє - бойові травми", - повідомляється в зведенні, оприлюдненому на сторінці прес-центру у Facebook у четвер вранці.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник 24 рази обстріляв позиції Об'єднаних сил поблизу Старогнатівки - з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів, чотири рази в районі н.п. Широкине - зі стрілецької зброї, поряд із Кам'янкою - з мінометів калібру 120 і 82 мм, околиці Богданівки - з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів, три рази неподалік Павлополя - з артилерійських систем калібру 122 мм, автоматичних гранатометів і стрілецької зброї, двічі в районі н.п. Новоселівки Другої - з міномета калібру 82 мм, озброєння БМП і великокаліберних кулеметів, два рази поруч з Авдіївкою - з мінометів калібру 120 мм, два рази неподалік Пісок - із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, околиці Красногорівки - з автоматичних гранатометів, двічі поруч із Мар'їнкою - з мінометів калібру 82 мм і автоматичних гранатометів, неподалік Опитного - з 120 мм міномета, три рази в районі н.п. Водяне - з гранатометів різних систем, поблизу Талаківки - зі станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" позиції українських захисників було обстріляно 15 разів. Зокрема чотири рази в районі населеного пункту Луганське - з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, двічі околицю Кримського - з мінометів калібру 120 і 82 мм, гранатометів різних систем, озброєння БМП, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, тричі поблизу Зайцевого - з міномета калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, неподалік Майорського - з великокаліберного кулемета і стрілецької зброї, околицю Новолуганського - із міномету калібру 82 мм, поруч із Гладосовим - із великокаліберного кулемета, в районі н.п. Південне - з міномета 82 мм, автоматичного гранатомета і великокаліберного кулемета, околиці Катеринівки - з автоматичних гранатометів, околиці Травневого - зі станкового протитанкового гранатомета, великокаліберного кулемета.

За даними української розвідки, 25 червня двоє бойовиків знищено.

"З початку поточної доби ворог 10 разів обстріляв позиції Об'єднаних сил". - додали в штабі.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики двічі обстріляли позиції українських захисників поблизу н.п. Опитне - із озброєння БМП, околиці Старогнатівки - з артилерійських систем калібру 152 мм.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" позиції українських захисників було обстріляно вісім разів. Зокрема, неподалік н.п. Хутір Вільний - з мінометів калібру 82 мм, поблизу Золотого-4 - із гранатометів різних систем, тричі околиці Новгородського - з мінометів калібру 120 мм, станкового протитанкового гранатомета, великокаліберного кулемета і стрілецької зброї, в районі н.п. Луганське - з великокаліберного кулемета і стрілецької зброї, околиці Оріхового - з озброєння БМП, станкового протитанкового гранатомета, великокаліберного кулемета і стрілецької зброї, поблизу Новолуганського - з мінометів калібру 120 мм і озброєння БМП.

"Об'єднані сили надійно контролюють противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов припинення вогню". - підсумували в штабі.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

Саміт миру стане першим реальним шансом розпочати відновлення справедливого миру

Ворожий комплекс спостереження "Муром-М" вразили ударні БПЛА в селищі Бєлгородської області

Окупанти за добу завдали два ракетних і 58 авіаударів по Україні, обстріляли понад 120 населених пунктів

Українська авіація завдала за добу ударів по 9 місцях скупчення окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА