18:08 15.06.2019

Суд узяв під варту підозрюваного в підпалі волонтерського намету в центрі Харкова

2 хв читати
Суд узяв під варту підозрюваного в підпалі волонтерського намету в центрі Харкова

Слідчий суддя Дзержинського райсуду Харкова Олексій Шишкін у суботу обрав запобіжний захід Ігорю Полтавському, підозрюваному в підпалі волонтерського намету "Все для перемоги" на площі Свободи.

"Обрати щодо підозрюваного Полтавського Ігоря Едуардовича запобіжний захід у вигляді утримання під вартою в Харківській установі виконання покарань №27 строком не більше 60 діб до 15:25 12-го серпня без визначення застави", - оголосив своє рішення Шишкін.

Слідчий і прокурор клопотали про обрання саме такого запобіжного заходу. Захист просив не обирати запобіжний захід взагалі або помістити підозрюваного під домашній арешт.

Як повідомлялося, 20 травня, близько 4:30, невідомі підпалили намет. В результаті події люди не постраждали. Вогонь пошкодив частину фасаду, даху та напис "Все для перемоги".

14 червня поліція встановила особу і затримала людину, яка приблизно може бути причетна до підпалу волонтерського намету. Ним виявився місцевий житель 1985 року народження, раніше неодноразово судимий за майнові злочини. Йому оголошено про підозру за ч.2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

Намет "Все для перемоги" був встановлений на пл.Свободи проукраїнськими активістами в середині вересня 2014 року. За задумом активістів, він повинен був стати постійно діючою загальною платформою низки громадських ініціатив для допомоги армії і переселенцям.

8 травня 2019 року на сайті Харківської міськради була зареєстрована електронна петиція з вимогою прибрати з пл.Свободи волонтерський намет.

Того ж дня Г.Кернес заявив про підтримку петиції і пообіцяв зробити все від нього залежне, щоб її реалізувати, якщо вона набере необхідну кількість голосів. Протягом 9 травня петиція набрала більше 5 тис. голосів, необхідних для розгляду міською владою.

11 травня на сайті Харківської міськради було опубліковано розпорядження департаменту територіального контролю про знесення намету, оскільки, на думку чиновників, його встановили самовільно і з порушеннями законодавства. У документі зазначено, що якщо протягом трьох днів намет не буде демонтований добровільно, його демонтують на підставі рішення виконкому Харківської міськради.

15 травня в Харківській міськраді відбулося засідання погоджувальної комісії, на якому було розглянуто повідомлення щодо проведення безстрокового мирного зібрання з використанням волонтерського намету "Все для перемоги" на пл.Свободи.

"Комісія прийняла рішення запропонувати перенести проведення масового заходу з використанням намету з пл.Свободи на пл. Захисників України. У разі відмови - доручити юридичному департаменту Харківської міської ради у встановлений термін забезпечити підготовку і подання матеріалу до Харківського окружного адміністративного суду", - повідомляє прес -служба Харківської міськради.

Харківський окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову Харківської міськради. Апеляційний суд залишив рішення суду першої інстанції без змін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прикордонники вилучили скрипку Страдіварі на українсько-польському кордоні

Кемерон під час візиту до Києва розпочав переговори щодо 100-річного партнерства між Україною та Великою Британією

У вихідні в Україні буде тепло, у неділю в Києві та низці областей короткочасні дощі

ДБР повідомило про підозру в незаконному збагаченні колишньому начальнику ГУ внутрішньої безпеки СБУ Наумову

Глава МЗС Великої Британії відвідав Львів

У Києві на вихідні оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки

Енергетики оперативно повернули світло понад 13 тис. абонентам у двох районах Києва - Міненерго

На п'яти напрямках будівництво оборонних фортифікацій підходить до завершення - Міноборони України

Окупанти обстріляли Середина-Буду, 32 прикордонні села та селища, пошкоджені лікарня та 11 приватних будинків - ОК "Північ"

Повідомлено про підозру зловмисникам, які викрали з карток іноземних громадян майже 1,5 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА