17:36 12.06.2019

Прокуратура погодила заочне повідомлення про підозру двом італійцям, які воювали на боці "ДНР" у 2014 році

1 хв читати
Прокуратура погодила заочне повідомлення про підозру двом італійцям, які воювали на боці "ДНР" у 2014 році

Прокуратура Донецької області погодила заочне повідомлення про підозру двом громадянам Італії, які воювали на боці бойовиків так званої ДНР", - повідомила прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган.

"Прокуратура Донецької області погодила заочне повідомлення про підозру у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч.2 ст.260 (участь у не передбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях) Кримінального кодексу України, 43-річному та 30-річному громадянам Італії, які брали участь у бойових діях на боці терористичної організації "ДНР", - написала Сарган на сторінці в соцмережі Facebook у середу.

За її словами, під час досудового розслідування з’ясовано, що у 2014 році чоловіки прибули до м. Ясинувата Донецької області для добровільної служби на терористів у складі одного з незаконних збройних формувань. До їхніх обов'язків належало збройне чергування на блокпосту та виконання бойових завдань, поставлених керівництвом.

Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

"Найближчим часом прокуратура звернеться до суду по дозвіл на затримання підозрюваних з метою їх приводу для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - повідомила Сарган.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА