08:17 07.06.2019

Рада ввела адмінвідповідальність за неправомірне носіння військової форми і кримінальну - за осквернення пам'ятників учасників АТО і Революції Гідності

1 хв читати
Рада ввела адмінвідповідальність за неправомірне носіння військової форми і кримінальну - за осквернення пам'ятників учасників АТО і Революції Гідності

Верховна Рада прийняла закон, яким вводиться адміністративна відповідальність за неправомірне носіння військової форми, а також кримінальна відповідальність за осквернення пам'ятників і могил учасників Революції Гідності і протистояння збройної агресії РФ в Донецькій і Луганській областях.

Відповідний законопроект №9217 про внесення відповідних змін до Кодексу про адміністративні правопорушення (КпАП) та Кримінального кодексу України у другому читанні і в цілому підтримали 235 народних депутатів на пленарному засіданні в четвер.

Законом КпАП доповнений статтею "незаконне носіння військової форми одягу з відзнаками військовослужбовців", яка передбачає попередження або покарання у вигляді штрафу в розмірі 150-200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією відповідної форми. За повторне правопорушення, якщо раніше вже було адміністративне стягнення, відповідальність складе 200-400 неоподатковуваних мінімумів або громадські роботи.

Крім того, пропонується розширити перелік осіб, за осквернення могил яких передбачена кримінальна відповідальність. Осквернення могил захисників незалежності і територіальної цілісності України, які брали участь в АТО, в заходах щодо забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні збройної агресії РФ в Донецькій і Луганській областях, учасників Революції Гідності, борців за незалежність України в ХХ столітті пропонують карати обмеженням або позбавленням волі на строк 3-5 років.

Закон почне діяти наступного дня після публікації.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА