20:34 05.06.2019

Відбір до національної збірної на Invictus Games-2020 здійснюватиме Мінветеранів

2 хв читати
Відбір до національної збірної на Invictus Games-2020 здійснюватиме Мінветеранів

Міністерство у справах ветеранів України буде відповідальним за проведення тестувань і національних змагань "Ігор нескорених" у 2019 році, а також за відбір і забезпечення участі збірної України в міжнародних спортивних змаганнях Invictus Games у 2020 році.

Відповідне розпорядження Кабінет Міністрів України затвердив на засіданні в середу, повідомляє прес-служба Мінветеранів.

"Цього року ситуація з відбором та оцінкою кандидатів буде максимально прозорою. Я приношу вибачення всім, хто був ображений негідною ситуацією щодо формування збірної України минулого року. Я закликаю всіх ветеранів до участі у змаганнях, а також запрошую долучитися до комісій з відбору. Наголошую, що головна мета Ігор нескорених цього року – це не медалі. Для нас важливо, щоб кожен ветеран мав шанс залишитися нескореним перед обставинами, емоціями", - зазначила міністр у справах ветеранів Ірина Фріз.

Національна збірна для участі в Invictus Games формуватиметься в три етапи. У відборі можуть узяти участь усі представники ветеранської спільноти за наявності відповідних супровідних документів від командирів. Крім того, до складу відбіркової комісії входять представники добровольчих батальйонів (Українська добровольча армія, ДУК "Правий сектор", батальйон ОУН).

"Ігри нескорених" (Invictus Games) - це міжнародний спортивно-реабілітаційний захід, започаткований герцогом Сассекським принцом Гаррі у 2014 році для бійців, які отримали травми і поранення, виконуючи свої службові обов'язки. Україна двічі брала участь в "Іграх нескорених" - у Торонто (Канада) у 2017 році та Сіднеї (Австралія) в 2018 році.

Національні змагання "Ігор нескорених" відбуватимуться 14-15 вересня 2019 року. Invictus Games-2020 відбудуться 9-16 травня в Гаазі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА