08:59 29.05.2019

У Києві суд ухвалюватиме рішення про екстрадицію до Польщі підозрюваного в жорстокому вбивстві та зґвалтуванні

2 хв читати
У Києві суд ухвалюватиме рішення про екстрадицію до Польщі підозрюваного в жорстокому вбивстві та зґвалтуванні

У Києві суд ухвалюватиме рішення про екстрадицію до Польщі підозрюваного в жорстокому вбивстві та зґвалтуванні, повідомляє департамент комунікації Національної поліції України

"Оперативники за добу розшукали та затримали підозрюваного. Чоловіка розшукували польські колеги за жорстоке зґвалтування та вбивство молодої жінки. Проте й зараз затриманому не ухвалено вирок - його досі не екстрадирували до Польщі. Судове засідання щодо рішення про його видачу відбудеться завтра", - йдеться в повідомленні, на офіційному сайті Нацполіції у вівторок увечері.

У жовтні 2018 року в польському містечку зникла 28-річна громадянка Республіки Польща. Її розчленоване тіло знайшли в парку. Місцеві поліцейські встановили особу підозрюваного - громадянина Грузії - та з'ясували, що він виїхав на територію України. У рамках тісної співпраці між поліцією Польщі та України правоохоронці обмінялися необхідною оперативною інформацією. Для встановлення місцезнаходження розшукуваного і його затримання українським поліцейським вистачило часу.

"Це ще раз доводить, що у боротьбі зі злочинністю у поліцейських не повинно бути жодних бар'єрів. А злочинці мають розуміти, що скоїти злочин в одній країні й уникнути відповідальності в іншій - їм не вдасться", - зазначив перший заступник голови Національної поліції України В'ячеслав Аброськін.

"За польськими законами підозрюваному за жорстке вбивство та знущання загрожує довічне позбавлення волі. І для нас, і для польських колег дуже важливо, щоб він не уникнув відповідальності за скоєне", - додав Аброськін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА