19:41 28.05.2019

Саакашвілі підтвердив, що завтра повертається до України рейсом із Варшави, політичних амбіцій не має

2 хв читати
Саакашвілі підтвердив, що завтра повертається до України рейсом із Варшави, політичних амбіцій не має

Екс-президент Грузії, колишній голова Одеської облдержадміністрації Міхеіл Саакашвілі підтвердив, що в середу, 29 травня, повернеться до України, в майбутньому планує повернення до Грузії.

"Зараз я приїжджаю до України, завтра я приїжджаю до України. За першої ж можливості я також повертатимуться до Грузії", - сказав він в ефірі телеканалу "Наш" (включення через Skype) у вівторок.

Саакашвілі висловив подяку президенту України Володимиру Зеленському за повернення йому громадянства України.

Політик також запевнив, що у нього немає "жодних особистих політичних амбіцій".

Відповідаючи на запитання про те, чи має намір він із партією "Рух нових сил" брати участь у парламентських виборах в Україні, Саакашвілі зазначив, що під час реєстрації Мін'юст вніс до назви партії "Рух нових сил" зміни, через які ця політсила наразі "офіційно не зареєстрована", а є "інша партія з прізвищем Саакашвілі".

"Я вважаю, що на цих виборах (парламентських)... більшість отримає партія "Слуга народу"... Мені здається, потрібно дати їм шанс, можливість отримати більшість, а потім контролювати", - висловив думку політик.

Пізніше Саакашвілі написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook: "Завтра повертаюся до себе додому в Київ! Рейс №753 авіакомпанії LOT Варшава-Київ (Бориспіль). За розкладом прибуваю о 17:15!".

Зеленський своїм указом від 28 травня повернув громадянство України Саакашвілі.

У липні 2017 року Порошенко своїм указом позбавив Саакашвілі українського громадянства, коли той перебував у США.

10 вересня 2017 року Саакашвілі перетнув польсько-український кордон в оточенні своїх прибічників, що супроводжувалося протистоянням із прикордонниками і правоохоронцями. 22 вересня 2017 року Мостиський районний суд Львівської області визнав Саакашвілі винним у незаконному перетині кордону України.

12 лютого 2018 року Саакашвілі затримали в ресторані "Сулугуні" в центрі Києва неподалік офісу його партії "Рух нових сил", після чого доставили в аеропорт "Бориспіль" і відправили літаком до Польщі. У МВС України пояснили, що відповідно до вже ухвалених судових рішень Саакашвілі перебував на території України незаконно, а тому з "дотриманням усіх юридичних формальностей був повернений до країни, звідки прибув, порушуючи вітчизняне законодавство".

22 травня адвокат Саакашвілі Руслан Чорнолуцький подав до Адміністрації президента Зеленського листа Саакашвілі з проханням повернути йому громадянство України. Саакашвілі зазначив, що якщо у Зеленского навіть є якісь сумніви щодо доцільності повертати йому громадянство України, президент може дати розпорядження голові Державної прикордонної служби про те, що Саакашвілі має право в'їхати в Україну, щоб самому захистити свої права в суді.

Наразі в Державній прикордонній службі України запевнили, що немає підстав не пустити в країну Саакашвілі, якому президент Зеленський повернув українське громадянство.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон, у місті чути вибухи - голова МВА

Від початку доби росіяни найактивніше атакують на Покровському напрямку - Генштаб ЗСУ

Початковий імпульс російського наступу в Харківській області стримав український опір - британська розвідка

Прикордонники збили російський дрон у Миколаївській області - Держприкордонслужба України

Кількість загиблих у Харкові зросла до 14 - голова ОВА

Росіяни вночі обстріляли Чорнобаївку, постраждала жінка - Херсонська ОВА

У найближчі дві доби в Україні переважно без опадів, на півдні короткочасні дощі - Укргідрометцентр

Кількість загиблих від авіаударів РФ по гіпермаркету в Харкові збільшилася до 13 осіб - Офіс генпрокурора

Українські захисники відбили загрозу прориву військ РФ на Харківському напрямку - Генштаб ЗСУ

У Вінницькій та Харківській областях удари РФ призвели до пошкодження газорозподільних мереж - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА