15:16 18.05.2019

Харківська міськрада домагатиметься в Апеляційному суді заборони на волонтерський намет у центрі міста

2 хв читати

Харківська міськрада в суботу подасть до другого Апеляційного суду апеляцію на рішення Харківського окружного адмінсуду, який відмовився заборонити проведення безстроковогомирного зібрання з використанням волонтерського намету "Все для перемоги" на пл. Свободи.

"Сьогодні апеляцію буде подано", - сказав кореспонденту агентства Інтерфакс-Україна директор департаменту у справах інформації та зв'язків із громадськістю Харківської міськради Юрій Сидоренко.

Як повідомлялося, намет "Все для перемоги" на пл. Свободи встановили проукраїнські активісти всередині вересня 2014 року. За задумом активістів, він мав стати постійною спільною платформою низки громадських ініціатив для допомоги армії та переселенцям.

8 травня 2019 року на сайті Харківської міськради було зареєстровано електронну петицію з вимогою прибрати з пл. Свободи волонтерський намет.

Того ж дня Геннадій Кернес заявив про підтримку петиції і пообіцяв зробити все від нього залежне, щоб її реалізувати, якщо вона набере необхідну кількість голосів. Протягом 9 травня петиція набрала понад 5 тис. голосів, необхідних для розгляду міською владою.

11 травня на сайті Харківської міськради було опубліковано розпорядження департаменту територіального контролю про знесення намету, оскільки, на думку чиновників, його встановили самовільно і з порушеннями законодавства. У документі зазначено, якщо протягом трьох днів намет не буде демонтований добровільно, його демонтують на підставі рішення виконкому Харківської міськради.

15 травня в Харківській міськраді відбулось засідання погоджувальної комісії, на якому розглянуто повідомлення про проведення безстрокового мирного зібрання з використанням волонтерського намету "Все для перемоги" на пл.Свободи.

"Комісія прийняла рішення запропонувати перенести проведення масового заходу з використанням намету з пл.Свободи на пл. Захисників України. У разі відмови - доручити юридичному департаменту Харківської міської ради у встановлений термін забезпечити підготовку і подання матеріалу до Харківського окружного адміністративного суду", - повідомляє прес -служба Харківської міськради.

У ніч на 18 травня Харківський окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову Харківської міськради.

"Перевіривши юридичну та фактичну обґрунтованість доводів сторін, суд дійшов висновку, що мотивація та докази, на які посилається позивач, не дають суду підстав для встановлення висновків про обґрунт

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Незважаючи на затримку у схваленні в Конгресі США фінансування для України, допомога USAID не припинялася

Китай розпочав здійснення історичної місії зі збору зразків зі зворотного боку Місяця

Посол США: військова та економічна допомога, підтримка реформ і підзвітність - основні цілі виділених для України $61 млрд

Війська РФ за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА