20:43 16.05.2019

Про підозру в рейдерському захопленні агрокомплексу загиблого в АТО добровольця із США Паславського оголошено трьом особам

2 хв читати
Про підозру в рейдерському захопленні агрокомплексу загиблого в АТО добровольця із США Паславського оголошено трьом особам

Прокуратура оголосила про підозру трьом особам, зокрема депутатові Київської обласної ради від "Блоку Петра Порошенка" Віталію Карлюку, в кримінальному провадженні за фактом протиправного заволодіння майном ТОВ "Русава-К", 97,21% статутного капіталу якого належало загиблому в зоні проведення АТО добровольцю, громадянину США українського походження Маркіяну-Григорію Паславському.

Як повідомила прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган, усім трьом фігурантам висунуто підозру за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 206-2 Кримінального кодексу України (протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації).

"Прокуратура Івано-Франківської області проводить досудове розслідування кримінального провадження за фактом протиправного заволодіння майном ТОВ "Русава-К"... Під час досудового розслідування встановлено, що група осіб, користуючись фактом трагічної загибелі Марка Паславського в зоні проведення АТО, організувала документальне виготовлення, оформлення, підписання та реєстрацію правочинів із використанням підроблених документів, на підставі яких протиправно заволоділа майном ТОВ "Русава-К", - написала Сарган на своїй сторінці соцмережі Facebook у четвер.

Розслідування, за її словами, триває.

Як повідомлялося, у квітні 2016 року прокуратура Київської області повідомила про підозру у вчиненні злочину та оголосила в міжнародний розшук колишнього учасника ТОВ "Русава-К", якого підозрюють у незаконному заволодінні майном підприємства, засновником якого був громадянин США українського походження Маркіян-Григорій Паславський (позивний "Марко"). Він брав участь в антитерористичній операції у складі добровольчого батальйону "Донбас" і загинув 19 серпня 2014 року в Іловайську.

За інформацією прокуратури, після смерті Паславського з'явилися нові власники агрокомпанії, які підробили протокол загальних зборів учасників ТОВ "Русава-К". Внаслідок таких незаконних дій було виведено зі складу засновників товариства власника 3% акцій та компанію-засновницю, представником якої був Паславський. Крім того, за результатами судово-технічної експертизи встановлено, що договір купівлі-продажу про продаж частки статутного капіталу ТОВ "Русава-К" виготовлено і підписано вже після загибелі Паславського.

У середу генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що депутату Київської облради Віталію Карлюку повідомлено про підозру в причетності до рейдерського захоплення агрокомплексу, що належав Паславському.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ розпочала нову хвилю "націоналізації" нерухомості українців на тимчасово окупованих територіях - Центр нацспротиву

Петиція із закликом припинити знищення зелених насаджень на прибудинкових територіях у Києві набрала потрібну кількість голосів

За добу на Харківщині чотири мирних жителі загинули внаслідок збройної російської агресії

Зеленський у понеділок відвідає з робочим візитом Іспанію

На Донеччині в результаті російських обстрілів п'ять убитих і троє поранених

У Херсонській області за добу троє поранених унаслідок обстрілів, окупанти скинули керовані авіабомби

РФ вивела в Чорне море три бойові кораблі

Окупанти ввечері та вранці знову атакували Нікопольський район, застосувавши дрони та артилерію

Сили оборони за добу ліквідували 1150 окупантів

За добу окупанти понад 400 разів ударили по Запорізькій області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА