13:57 13.05.2019

У Швеції вирішили відновити розслідування стосовно Ассанжа

2 хв читати
У Швеції вирішили відновити розслідування стосовно Ассанжа

Прокуратура Швеції ухвалила рішення відновити розслідування стосовно засновника сайту WikiLeaks Джуліана Ассанжа у справі про зґвалтування, передає телеканал Sky News.

"Шведська прокуратура оголосила, що вона відновлює розслідування у справі про зґвалтування проти засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа", - повідомляє телеканал.

У прокуратурі пояснили, що оскільки Дж.Ассандж наразі перебуває в ув'язненні у Великій Британії, обставини тепер дають змогу домагатися його екстрадиції до Швеції.

Заступник керівника шведської прокуратури Ева-Марі Перссон заявила, що "все ще є підстави підозрювати, що Ассанж вчинив зґвалтування".

"Я вважаю, що необхідно знову допитати Ассанжа", - зазначила вона. Шведська прокуратура хотіла би провести допит Дж.Ассанжа за допомогою відеозв'язку, зазначає Sky News.

Е.-М.Перссон зазначила, що Дж.Ассанж усе ще повинен провести 25 тижнів у британській в'язниці, де він відбуває покарання після затримання в посольстві Еквадору. Швеція планує видати новий ордер на арешт Дж.Ассанжа, в якому вимагатиме його екстрадиції після звільнення з британської в'язниці.

Е.-М.Перссон заявила, що британська влада, на її думку, вже влітку 2019 року озвучить, чи хоче вона екстрадувати Дж.Ассанжа до Швеції або США.

Раніше повідомлялося, що британський суд відправив Дж.Ассанжа на 50 тижнів до в'язниці за порушення умов звільнення під заставу.

У квітні 2019 року влада Еквадору дозволила поліції зайти до посольства, де Дж.Ассанж прожив останні сім років, і заарештувати засновника Wikileaks.

У Швеції Дж.Ассанджа звинуватили у зґвалтуванні у 2010 році, коли він відвідував конференцію в Стокгольмі. Сам Ассанж заявляв, що статевий акт був за взаємною згодою. Також Дж.Ассанжа у Швеції звинувачували в незаконному примусі й домаганні, проте ці обвинувачення було знято через закінчення терміну давності. Позовна давність у справі про зґвалтування закінчується в серпні 2020 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни НАТО не мають наміру розміщувати свої війська в Україні - Столтенберг

Фракція "Слуги народу" ухвалила рішення про необхідність поділу повноважень Мінвідновлення - Безгін

Спортсмени можуть допомогти в залученні більшої кількості країн до Глобального саміту миру - Єрмак

Кабмін передав Міноборони повноваження Генштабу щодо погодження бронювання

У Львівській області чоловік загинув унаслідок вибуху гранати

Зеленський підписав Укази про призначення понад 100 суддів

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА