07:15 11.05.2019

Справу глави району Харкова, підозрюваної в декларуванні недостовірної інформації, буде направлено в апеляційний суд для визначення підсудності

2 хв читати
Справу глави району Харкова, підозрюваної в декларуванні недостовірної інформації, буде направлено в апеляційний суд для визначення підсудності

Жовтневий районний суд Харкова знову задовольнив клопотання прокуратури про звернення до апеляційного суду для визначення підсудності у справі глави Новобаварського району міста Тетяни Цибульник, підозрюваної в тому, що вона не внесла в декларацію коштовності вартістю понад 600 тис. грн.

"Клопотання прокурора задовольнити. Звернутися з поданням до Харківського апеляційного суду для вирішення питання про визначення підсудності кримінального провадження", - процитували рішення суду кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" в прес-службі прокуратури Харківської області.

Своє клопотання прокурори мотивували тим, що обвинувачена довгий час обіймає посаду голови Новобаварського (колишнього Жовтневого) району та в силу службових обов'язків може бути знайома і підтримувати стосунки з працівниками Жовтневого райсуду Харкова. А це, зі свого боку, може викликати розумні сумніви в неупередженості суддів.

Т.Цибульник і її адвокати заперечували проти задоволення клопотання обвинувачення. Вони вважали, що спочатку суд повинен розглянути їх клопотання про повернення обвинувального акта в прокуратуру.

Як повідомлялося, Т.Цибульник було оголошено про підозру 21 червня 2018 року.

"За даними слідства, йдеться про коштовності вартістю понад 600 тис. грн. Зазначені цінності були вилучені під час обшуку в рамках розслідування кримінального виробництва. Відповідно до закону України "Про запобігання корупції" суб'єкт декларування зобов'язаний вказати в декларації відомості про цінне рухоме майно, вартість якого перевищує 100 прожиткових мінімумів. Водночас у декларації глави адміністрації ні за 2016, ні за 2017 роки даних про ювелірні вироби на вказану суму немає", - повідомила прес-служба прокуратури Харківської області.

Т.Цибульник заявила журналістам, що не володіє такими дорогими прикрасами і вважає пред'явлену їй підозру спробою дискредитувати міського голову Геннадія Кернеса і членів його команди.

15 січня 2019 року прес-служба прокуратури Харківської області повідомила, що обвинувальний акт щодо Т.Цибульник направлений у Жовтневий райсуд міста. Їй інкримінується ст. 366-1 КК України (декларування недостовірної інформації).

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА