20:49 08.05.2019

Кернес закликає харків'ян підтримати петицію про повернення проспекту і станції метро імені маршала Жукова

2 хв читати
Кернес закликає харків'ян підтримати петицію про повернення проспекту і станції метро імені маршала Жукова

Міський голова Харкова Геннадій Кернес закликає жителів міста підтримати опубліковані на сайті міськради електронні петиції про демонтаж встановленого на площі Свободи волонтерського намету "Все для перемоги" і повернення проспекту Петра Григоренка та станції метро "Палац спорту" імені маршала Георгія Жукова.

"Я закликаю вас підтримати ці петиції. Я обіцяю вам у разі, якщо вони наберуть п'ять тисяч і більше голосів - запропоноване в них не залишиться на папері ... Я зроблю все залежне від міської влади, щоб втілити запропоноване в них у життя", - написав Г.Кернес на своїй сторінці в Facebook у середу.

Він зазначив, що підтримує ідею демонтажу намету, зокрема з міркувань безпеки (менше місяця назад там стався вибух газового балона).

"На цей намет на пл. Свободи дивитися дійсно вже неможливо. Брудний, з якимись фрагментами снарядів, сам вибухав не раз. Особисто я - за те, щоб його прибрати", - написав Г.Кернес.

З приводу повернення проспекту генерала Григоренка імені маршала Жукова він висловився менш категорично.

"З проспектом, який раніше був імені маршала Жукова, а тепер генерала Григоренка, складніше. Обидва - гідні увічнення. Але запитайте тих небагатьох ветеранів - кого вони називали маршалом Перемоги? І, звичайно ж, його заслуги в розгромі фашизму - переоцінити неможливо", - написав Г.Кернес.

Автор електронної петиції за повернення імені маршала Жукова проспекту і станції метро Ігор Клименко вважає, що ім'я радянського правозахисника, генерал-майора Петра Григоренка має бути увічнене в Приморському районі Запорізької області, де той народився.

"Безсумнівно, правозахисна діяльність Петра Григоренка заслуговує на повагу, але це ніяк не означає, що саме в назві харківського проспекту має бути увічнено його пам'ять. Пропонуємо міській раді звернутися до Приморської районної ради Запорізької області з пропозицією увічнити пам'ять їх славного земляка Петра Григоренка", - йдеться в петиції, опублікованій на сайті Харківської міськради.

Станом на 20:00 середи ця петиція набрала 465 голосів, а петиція за демонтаж волонтерського намету з пл. Свободи - 839 з необхідних 5 тисяч голосів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА