09:52 08.05.2019

Українські прикордонники напередодні 9 травня посилили заходи безпеки

2 хв читати
Українські прикордонники напередодні 9 травня посилили заходи безпеки

Співробітники Державної прикордонної служби України напередодні Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні посилили заходи безпеки на державному кордоні країни, повідомляє прес-служба прикордонного відомства в середу вранці.

"Вони (посилені заходи - ІФ) проводяться з метою недопущення ввезення в Україну зброї, боєприпасів, вибухівки, інших засобів терору, а також в’їзду в Україну чи транзитного проїзду осіб із сепаратистськими та екстремістськими настроями, котрі можуть дестабілізувати ситуацію в нашій країні. Зокрема, це стосується й осіб на мотоциклах, котрі стосуються байкерського руху "Ночные волки", - йдеться в повідомленні.

У Держприкордонслужбі зазначили, що такі заходи безпеки проводяться на основі проведеного аналізу та досвіду попередніх років, "адже в 2017-2018 роках такі спроби мали місце з боку членів російського байкерського клубу " Ночные волки" та їхніх адептів із так званих самопроголошених ДНР/ЛНР - байкерського клубу "Ночные волки. Донбасс", які прямували напередодні 9 травня під загальним гаслом мотопробігу "Дороги Победы – на Берлин-2018".

У цьому контексті в українському прикордонному відомстві зазначили, що жодні організовані групи байкерів або навіть поодинокі мотоциклісти-провокатори кордон за період великодніх і травневих свят не перетинали ні на в'їзд, ні на виїзд.

"Однак не виключаються спроби з боку окремих представників згаданих та інших радикальних байкерських клубів потрапити на територію України поодинці або невеликими групами під виглядом мототуристів та реалізувати провокаційні дії, що, у свою чергу, може призвести до виникнення конфліктних ситуацій між представниками згаданої організації та патріотично налаштованими жителями українського прикордоння, та що може бути використано російськими ЗМІ для створення відповідної інформаційної "картинки", - додали в Держприкордонслужбі.

Як наслідок, пояснили у відомстві, в разі прибуття в пункти пропуску іноземців (насамперед, що пересуваються мототранспортом), які агресивно налаштовані стосовно держави Україна, висловлюватимуть невдоволення українською владою, слідуватимуть із прапорами РФ, проросійською символікою, георгіївськими стрічками, матеріалами агітаційного характеру, то прикордонники прийматимуть рішення про непропуск таких осіб в Україну, а за наявності правових підстав цим особам буде заборонено в'їзд в Україну в установленому законодавством порядку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергова петиція за припинення зупинки руху наземного транспорту під час повітряних тривог у Києві набрала потрібну кількість голосів

Ворог за добу втратив 1040 осіб

За добу на Харківщині одна загибла, 20 постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

Уночі окупанти пошкодили об'єкт "Укренерго" в Сумській області та призвели до відключення обладнання "Харківобленерго"

Ворожий дрон пошкодив високовольтну лінію електропередач у Червоногригорівській ОТГ

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Сили оборони відбили 31 атаку на авдіївському і 36 на бахмутському напрямку, загалом за добу відбулося 125 бойових зіткнень

Росіяни за добу здійснили два ракетних і 120 авіаударів

Російські війська за добу понад 402 рази вдарили по Запорізькій області, є руйнування

У Сумській області ППО ліквідувала 12 із 13 ворожих "шахедів"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА