07:05 08.05.2019

Коломойський заявив, що має намір повернутися в Україну після інавгурації Зеленського, але мстити нікому не збирається

3 хв читати
Коломойський заявив, що має намір повернутися в Україну після інавгурації Зеленського, але мстити нікому не збирається

Український бізнесмен Ігор Коломойський заявив, що має намір повернутися в Україну після інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського, але нікому не має наміру мститися.

В інтерв'ю програмі журналістських розслідувань Bihus.Info, оприлюдненому у вівторок, бізнесмен зазначив, що не повертається в Україну, так як чекає "офіційного оголошення" - коли новообраний президент офіційно вступить на посаду.

"Символу чекаю. Тому що скажуть потім: "Ти повернувся при Порошенкові (чинний глава держави Петро Порошенко - ІФ), а не при Зеленському". Не хочу Порошенкові статистику покращувати. Тому що скажуть, скільки олігархів повернулося при Порошенку - один, Коломойський повернувся ... Я хочу, щоб ... записали моє повернення вже Зеленському", - пояснив бізнесмен.

Відповідаючи на питання про те, кому він буде мстити, І.Коломойський сказав: "Та я не збираюся мстити ні Порошенку, ні Гонтаревої (екс-глава Нацбанку України Валерія Гонтарева - ІФ). Я особисто нікому не збираюся мстити".

Коломойський зазначив, що виніс урок з подій минулих років, зокрема навколо ПАТ "Укрнафта" (50% + 1 акція "Укрнафти" належать НАК "Нафтогаз України" і близько 42% акцій - групі компаній, пов'язаних з колишніми акціонерами ПриватБанку), коли писали, що "Коломойський бродить Києвом з батальйонами, хоча це була звичайна охоронна структура, що має контакт з "Укрнафтою". "Ми уроки засвоїли. Чим відрізняється хом'ячок від щура? Піар-забезпеченням. Ми тепер все робимо продумано і розумно, і ми не блукаємо з батальйонами Києвом. Але раз держава має монополію на правосуддя і на силу, то ми вимагаємо від держави вердикту", - сказав він.

Разом з тим, бізнесмен запевняє, що покинув Україну не через П.Порошенка, і в його поверненні немає політичного підтексту.

"Я не поїхав через Порошенка. Я їздив туди-сюди, я був між Україною та Женевою, іноді в Ізраїль ... Але здебільшого я перебував в Женеві, а в Україну я приїжджав з питань бізнесу ... Я довго не з'являюся в Україні - такого раніше не було ... Тому що можна приїхати а потім не виїхати ... Нацбанк подасть на тебе до суду, і закриють тобі виїзд. Ви ж знаєте, аліменти не заплатив - закривають виїзд", - пояснив І. Коломойський.

Водночас, бізнесмен очікує, що при новому президенті йому буде легше відстоювати свої права.

"Якщо вони, припустимо, подадуть на заборону мені виїзду, я піду в суд і буду відстоювати права, і ніякий Філатов (заступник глави Адміністрації президента Олексій Філатов - ІФ) не дзвонитиме від Порошенка і говоритиме, що не треба його випускати", - сказав він.

"Я сподіваюся, що при президенті Зеленському який-небудь начальник юридичного управління типу Філатова не буде дзвонити в суди і давати їм команду випускати Коломойського з країни або не випускати ... Я сподіваюся, що Адміністрація президента не буде керувати судовою гілкою влади, як і всіма іншими гілками влади, типу парламенту або уряду", - додав бізнесмен.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ розпочала нову хвилю "націоналізації" нерухомості українців на тимчасово окупованих територіях - Центр нацспротиву

Петиція із закликом припинити знищення зелених насаджень на прибудинкових територіях у Києві набрала потрібну кількість голосів

За добу на Харківщині чотири мирних жителі загинули внаслідок збройної російської агресії

Зеленський у понеділок відвідає з робочим візитом Іспанію

На Донеччині в результаті російських обстрілів п'ять убитих і троє поранених

У Херсонській області за добу троє поранених унаслідок обстрілів, окупанти скинули керовані авіабомби

РФ вивела в Чорне море три бойові кораблі

Окупанти ввечері та вранці знову атакували Нікопольський район, застосувавши дрони та артилерію

Сили оборони за добу ліквідували 1150 окупантів

За добу окупанти понад 400 разів ударили по Запорізькій області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА