12:45 07.05.2019

США введуть підвищені мита на китайські товари з п'ятниці

2 хв читати
США введуть підвищені мита на китайські товари з п'ятниці

Американські мита на китайські товари загальною вартістю $200 млрд будуть підвищені з 10 до 25% в п'ятницю з 00:01 за часом Вашингтона (7:01 за Києвом), заявив журналістам торговий представник США Роберт Лайтхайзер.

Він зазначив, що підвищення мит викликано спробами Китаю переглянути практично готову торговельну угоду. "Протягом останнього тижня або близько того ми спостерігали ерозію зобов'язань з боку Китаю, я б сказав, відступ від зобов'язань, які вже були прийняті і зафіксовані як домовленості", - цитують ЗМІ заяву Лайтхайзера.

Міністр фінансів Стівен Мнучін, також бере участь в торгових переговорах з Китаєм, сказав, що переговори були завершені на 90%, але, за його словами, в останні дні в них спостерігався "істотний відступ".

Раніше про рішення підвищити мита на імпортовану з Китаю продукцію заявив президент Дональд Трамп. Пояснюючи своє рішення, він написав у неділю в твіттері: "Торгова угода з Китаєм просувається, але дуже повільно, так як вони намагаються поміняти домовленості. Ні!".

Він також попередив про можливе в найближчому майбутньому введенні 25-процентних мит на весь інший китайський експорт в США.

Тепер можливість укладення торговельної угоди між США і Китаєм в травні викликає сумнів, писало в понеділок The Wall Street Journal.

"Поворот до жорсткої лінії суперечить недавньому оптимізму адміністрації, і це засмучує плани на потенційно заключний раунд переговорів на цьому тижні", - йдеться в публікації.

Видання привело думку своїх поінформованих джерел, що через оголошення Трампом нових мит на китайські товари візит китайської делегації на чолі з віце-прем'єром Держради КНР Лю Хе для переговорів щодо торговельної угоди може бути скасований.

У той же час, як повідомило гонконгівське видання South China Morning Post, Лю Хе все ж прибуде до Вашингтона, але скоротить перебування там. Він прилетить в США в четвер - на три дні пізніше запланованого терміну, проте продовжить перебування в США тільки на один день.

Офіційного підтвердження повідомлень від китайської сторони не надходило.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову КАБ, в однієї жінки гостра реакція на стрес - Синєгубов

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалі - мер

У ХАРКОВІ КІЛЬКА ВИБУХІВ - МЕР

Генштаб ЗСУ: до середини дня армія РФ активізувалася на Сіверському та Харківському напрямках, на Покровському - зберігає високу інтенсивність атак

Окупанти обстріляли Куп'янський район Харківщини, загинули 5 мирних жителів, ще 9 постраждали - поліція

По Черкаській Лозовій було завдано подвійного удару "Іскандер-М", серед загиблих вагітна жінка

Дрони СБУ атакували військовий аеродром "Кущевська" і Слов'янський НПЗ у РФ - джерело

Зеленський вшанував пам'ять жертв радянських політичних репресій

Кількість поранених у Малоданилівській громаді зросла до 16, вісім у важкому стані - поліція

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА