19:43 06.05.2019

Іспанський прем'єр розпочав переговори щодо формування уряду

2 хв читати
Іспанський прем'єр розпочав переговори щодо формування уряду

Чинний прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес зустрівся з лідером консервативної Народної партії Пабло Касадо, щоб обговорити питання формування коаліційного уряду країни, повідомляє в понеділок агентство Associated Press.

П.Касадо після зустрічі заявив, що його партія не готова підтримувати П.Санчеса на посаді прем'єра Іспанії. Однак, вона залишається відкритою для переговорів щодо законодавчих ініціатив, пенсій і національної безпеки, підкреслив П.Касадо.

Лідер Народної партії зазначив, що він попросив П.Санчеса не допустити, щоб уряд залежав від партій, "які хочуть розколоти Іспанію", тобто каталонських і баскських сепаратистських партій, підтримка яких може знадобитися прем'єру для формування уряду.

П.Санчес, зі свого боку, зазначив, що зустріч з П.Касадо відбулась у дружній атмосфері. Прем'єр у Twitter зазначив, що переговори, зокрема, були спрямовані на "нормалізацію відносин між політичними лідерами".

Народна партія була основним опонентом соціалістів на виборах в Іспанії, проте вона зазнала найсерйознішої поразки за свою історію, і отримала вдвічі менше місць в іспанському парламенті, ніж на попередніх виборах у 2016 році.

У вівторок у П.Санчеса заплановані зустрічі з лідером партії "Громадяни" Альбертом Ріверою і лідером партії Unidas Podemos Пабло Іглесіасом.

Лідер "Громадян" раніше відкидав можливість формування коаліційного уряду, тоді як Unidas Podemos були готові до коаліції, проте для отримання більшості в іспанському парламенті соціалістам знадобиться підтримка й інших партій.

Очікується, що учасники переговорів не укладатимуть домовленостей щодо коаліції до 26 травня, коли завершаться вибори до Європарламенту та місцеві вибори в Іспанії.

На минулих у кінці квітня в Іспанії дострокових парламентських виборах лідерство утримали соціалісти, але їм не вдалося набрати необхідної більшості для того, щоб сформувати однопартійний уряд.

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА