19:45 01.05.2019

США провели нове випробування балістичної ракети Minuteman III

2 хв читати
США провели нове випробування балістичної ракети Minuteman III

Сполучені Штати в середу здійснили випробувальний пуск міжконтинентальної балістичної ракети (МБР) Minuteman III, повідомило Командування глобального удару ВПС США.

Ракету запущено о 12:42  (2:42 за тихоокеанським часом США) з шахтної пускової установки на авіабазі Ванденберг у штаті Каліфорнія.

Неозброєна головна частина ракети, пролетівши 4,2 тис. миль (6,76 тис. км), вразила задану ціль на американському полігоні в районі атола Кваджалейн (Маршаллові острови) у центральній частині Тихого океану.

Командування глобального удару ВПС США повідомило, що метою випробувань МБР є підтвердження і перевірка ефективності, готовності і точності системи озброєнь.

Це вже друге випробування Minuteman III  поточного року. Перше провели 6 лютого. Щороку проводиться близько чотирьох таких запусків. У 2018 році були проведені три успішних випробувальні пуски МБР Minuteman III - 25 квітня, 14 травня і 8 листопада. Тим часом, у липні минулого року випробування завершилося невдачею. Під час польоту ракети виникли технічні проблеми, і на неї був переданий сигнал про самознищення.

Minuteman III перебуває на озброєнні американських ВПС з 1970 року і є єдиною МБР наземного базування на озброєнні США. Усього Сполучені Штати мають 400 таких ракет. Вони несуть бойове чергування в шахтних пускових установках на авіабазах Малмстром (штат Монтана), ім. Френсіса Воррена (штат Вайомінг) і авіабазі Майнот (штат Північна Дакота). Ракети піддаються регулярній модернізації. Передбачається, що ця ракета залишиться на озброєнні ВПС США аж до 2020 року

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На лінії фронту тривають інтенсивні бойові дії, окупанти особливо активні на краматорському та покровському напрямках - Генштаб ЗСУ

"Метінвест" активно залучений до будівництва фортифікацій і постачання військових дронами та системами РЕБ - менеджер

Зеленський у госпіталі Харкова відвідав військовослужбовців, які дістали поранення, й відзначив їх держнагородами

Міносвіти запрошує учнів 8-11 класів на онлайн-урок з кібергігієни

Шістьох шахтарів поранено в Донецькій області внаслідок удару РФ по державній шахті - Міненерго

Зеленський провів засідання Ставки у Харкові, заявив про контрольовану загалом ситуацію в регіоні

Окупанти беруть мирних жителів Вовчанська в полон - МВС

Голова Військового комітету НАТО: Україна показала світові, що здатна домогтися безпрецедентних успіхів на полі бою; все, що їм потрібно, - наша допомога

В Україні до вихідних потеплішає, місцями пройдуть невеликі дощі

JYSK відкрив новий магазин у Київській області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА