07:54 30.04.2019

Заступник генпрокурора США Розенстайн подав заяву про відставку

2 хв читати
Заступник генпрокурора США Розенстайн подав заяву про відставку

Заступник генерального прокурора Рід Розенстайн повідомив президента США Дональда Трампа в понеділок, що він покине міністерство юстиції за два тижні.

"Середній термін повноважень заступника генерального прокурора становить 16 місяців, і лише деякі працюють довше двох років. (...) Я вдячний Вам за надану можливість служити, за люб'язність і гумор, які ви часто виявляєте в наших особистих бесідах, і за цілі, які ви поставили в своєму інавгураційній зверненні - патріотизм, єдність, безпека, освіта і процвітання, адже держава існує, щоб служити своїм громадянам", - випливає з листа про відставку Р.Розенстайна, спрямованого президенту Д. Трампу.

У своєму листі заступник генпрокурора зазначив, що Міністерство юстиції домоглося "швидкого прогресу" в досягненні свого правоохоронного порядку вперше два роки адміністрації Д. Трампа.

"Наша держава безпечніше, наші вибори більш захищені і наші громадяни краще інформовані про приховані зусилля іноземного впливу і схемах скоєння шахрайства, крадіжки інтелектуальної власності та запусках кібератак", - підкреслив Р.Розенстайн.

"Ми зберігаємо віру, слідуємо правилам і завжди ставимо Америку на перше місце", - підсумовує він своє послання президенту.

Згідно з листом, останній день роботи заступника генпрокурора в міністерстві юстиції - 11 травня.

Відставка носить очікуваний характер, раніше ЗМІ повідомляли, що Р.Розенстайн піде у відставку після вступу на посаду нового генерального прокурора Вільяма Барра. Однак, заступник генпрокурора погодився почекати з відходом, щоб закінчити роботу з доповіддю спецпрокурора Мюллера.

Р.Розенстайн відомий тим, що призначив Роберта Мюллера спецпрокурором з розслідування "російського сліду" в американських президентських виборах і можливих зв'язків передвиборчого штабу Дональда Трампа з Росією, а також здійснював нагляд за ходом розслідування.

Як особа, відповідальна за нагляд за розслідуванням спецпрокурора, Р.Розенстайн часто опинявся в центрі уваги.

Президент США неодноразово критикував його і інших високопоставлених співробітників Мін'юсту США, однак ознак того, що Р.Розенстайна змусив піти з роботи Д.Трамп, немає.

У своїй заяві генпрокурор США В.Барр похвалив Р.Розенстайна за служіння Міністерству юстиції "з відданістю і відмінністю".

"Рід був неоціненним партнером для мене під час мого повернення в департамент, і я сильно покладався на його керівництво і судження протягом останніх декількох місяців. Я високо оцінив можливість тісно співпрацювати з ним і бажаю йому успіхів у його майбутніх починаннях. Нам з департаментом його не вистачатиме", - написав В.Барр.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На південному напрямку ППО знищила три керовані авіаракети Х-59 та п'ять дронів

Окупанти продовжують активні штурмові дії на покровському та придніпровському напрямках

Генштаб: ЗС України посилюють оборону прикордонних районів на харківському напрямку, росіяни втратили тут 133 одиниці особового складу

У Херсоні через ворожі обстріли призупинить роботу Гумштаб і Пункт незламності

ВИБУХИ В ХАРКОВІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У Вовчанську окупанти розстріляли людину з інвалідністю, розпочато розслідування

У Херсонській області внаслідок російської атаки постраждав голова однієї з місцевих адміністрацій

У Харкові вже троє загиблих і 28 постраждалих

У Вовчанську внаслідок ворожих обстрілів одна людина загинула та одна поранена

Зеленський закликав владу забезпечити повне інформування населення про відключення електрики

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА