20:43 24.04.2019

Суд залишив фігуранта справи Гандзюк Павловського під арештом

3 хв читати
Суд залишив фігуранта справи Гандзюк Павловського під арештом

Шевченківський районний суд Києва на засіданні в середу прийняв рішення залишити під арештом помічника народного депутата Ігоря Павловського, який фігурує в кримінальному провадженні про вбивство активістки, радника мера Херсона Катерини Гандзюк.

Як написав на своїй сторінці в Фейсбук адвокат Масі Найєм, прокуратура клопотала про зміну запобіжного заходу на нічний домашній арешт. Однак суддя залишив І.Павловського під вартою.

"Сьогодні суддя Шевченківського районного суду Києва Олена Мєлєшак винесла прекрасне рішення. (...) Павловський залишається під вартою", - повідомив він.

За словами М.Найєма, прокуратура заявляла про відсутність підстав застосовувати до підозрюваного утримання під вартою і можливості застосування нічного домашнього арешту.

Крім того, суддя зобов'язала керівництво ізолятора, де утримується І.Павловський, забезпечити його належним лікуванням.

Як повідомлялося, минулого тижня І.Павловському змінили підозру: замість "організації вбивства" його дії перекваліфіковані на ст.396 Кримінального кодексу України (приховування злочину).

31 липня 2018 року в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою К.Гандзюк біля її будинку. Постраждалу з опіками доставили в місцеву лікарню, але незабаром перевели в медустанову Києва.

Були затримані п'ятеро підозрюваних у замаху на К.Гандзюк, зокрема, чоловік, зафіксований на відео з камер спостереження як покупець сірчаної кислоти.

4 листопада К.Гандзюк померла. Після цього слідчі змінили кваліфікацію нападу на неї на закінчений злочин - за пунктами 4, 6, 11 і 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство, вчинене групою осіб, з корисливих мотивів, з особливою жорстокістю, за замовленням).

28 січня 2019 року отець загиблої радника мера Херсона К.Гандзюк Віктор Гандзюк на засіданні ТСК Верховної Ради з контролю за розслідуванням нападів на громадських активістів заявив, що з підозрюваним співпрацюють голова Херсонської облради, член партії "Батьківщина" Владислав Мангер, голова Херсонської обласної державної адміністрації, член "Блоку Петра Порошенка" Андрій Гордєєв, його заступник Євген Рищук.

31 січня В.Мангер прийняв рішення вийти з партії "Батьківщина" на час розслідування справи про вбивство К.Гандзюк. Він підкреслив, що вважає обвинувачення на свою адресу в зв'язку зі справою К.Гандзюк безпідставними і голослівними. 1 лютого президія політради партії "ВО "Батьківщина" задовольнила заяву В.Мангера про призупинення членства в партії на час розслідування. 9 лютого Бюро Херсонської обласної організації виключило В.Мангера зі складу членів ВО "Батьківщина".

11 лютого генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що В.Мангеру оголошено про підозру в організації вбивства К.Гандзюк.

15 лютого Шевченківський районний суд Києва обрав В.Мангеру запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 3 березня з правом внесення застави в розмірі 2 млн 497 тис. грн. Того ж дня він вийшов з СІЗО після внесення застави.

24 квітня в Генеральній прокуратурі України заявили, що п'ятеро підозрюваних у скоєнні нападу на К.Гандзюк пішли на угоду зі слідством і дали свідчення, після чого їм були змінені раніше повідомлені підозри.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Києві на вул. Антоновича частково відновлено рух транспорту після пошкодження тепломагістралі - КМДА

Кулеба провів зустріч із міністрами опозиційного уряду Лейбористської партії Великої Британії

Аварійні відключення світла населенню пов'язані зі значним зростанням споживання - голова "Укренерго"

Кулеба і Блінкен провели перший раунд переговорів у Києві в піцерії "Veterano Pizza"

Умєров в Анкарі обговорив із турецьким колегою співпрацю у сфері оборони, ситуацію на фронті та регіоні Чорного моря

Аварійні відключення світла застосовуватимуться в Україні з 21:00 до 24:00 вівторка

Захист України від корупції має бути таким же сильним, як і її військова оборона

В УКРАЇНІ АВАРІЙНІ ВІДКЛЮЧЕННЯ СВІТЛА ЧЕРЕЗ ДЕФІЦИТ - ОБЛЕНЕРГО

Блінкен: Майбутня двостороння угода у сфері безпеки з Україною передбачає підтримку оборони та безпеки за низкою найважливіших напрямів

У ХАРКОВІ ЧУТИ ВИБУХИ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА