18:16 24.04.2019

РФ відмовляється звільняти українських військовополонених моряків до завершення судилищ - І.Геращенко

1 хв читати

 Російська сторона відмовляється йти на компроміси в питаннях звільнення українських політв'язнів і військовополонених моряків, констатує перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

"Особлива тема: звільнення політв'язнів, заручників, військовополонених. Є.Марчук (представник України в ТКГ Євген Марчук - ІФ) прямо звернувся до представника РФ Б.Гризлова з проханням негайного звільнення утримуваних, зокрема, моряків. (...) На що отримали наступну відповідь: до закінчення судилищ над моряками не може бути ніяких звільнень, а потім, мовляв, побачимо", - написала І.Геращенко на своїй сторінці у Facebook у середу, коли в Мінську відбуваються засідання підгруп і ТКГ.

Крім того, за її словами, українська сторона не отримала відповіді на вимогу припинити знущання над військовополоненими моряками і відмовитися від психологічних експертиз, які є тортурами.

"РФ демонструє неготовність до компромісів, навпаки - поки що чітко простежується курс на замороження конфлікту", - підсумувала І.Геращенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА