15:05 23.04.2019

Екс-главу Держслужби у справах ветеранів і учасників АТО підозрюють у службовій недбалості, яка призвела до розкрадання 22 млн грн

2 хв читати
Екс-главу Держслужби у справах ветеранів і учасників АТО підозрюють у службовій недбалості, яка призвела до розкрадання 22 млн грн

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань (ДБР) у м. Києві повідомили про підозру колишньому главі Державної служби України у справах ветеранів і учасників антитерористичної операції в службовій недбалості, яка призвела до розкрадання бюджетних коштів сумою понад 22 млн грн.

Як повідомляє у вівторок прес-служба ДБР, підозру оголошено за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Слідчі ДБР встановили, що у 2015 році Держслужба у справах ветеранів і учасників АТО уклала договори із суб'єктами господарської діяльності про фінансування бюджетним коштом заходів із психологічної реабілітації постраждалих учасників АТО.

Керівники цих суб'єктів господарювання з метою привласнення бюджетних коштів надали завідомо неправомірні відомості в актах прийому-передачі наданих за договорами послуг. Зокрема, було зазначено недостовірні дані щодо кількості учасників АТО, яким нібито надавалися послуги із психологічної реабілітації, а також щодо обсягу таких послуг.

"За даними слідства, колишній голова Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції, проявляючи службову недбалість, не здійснив жодних належних заходів для перевірки достовірності відомостей, зазначених в актах приймання-передачі наданих послуг, та затвердив їх. ... Тим самим він фактично сприяв можливості привласнення бюджетних коштів у сумі понад 22 млн грн, виділених для реалізації бюджетної програми з реабілітації військових", - наголошується в повідомленні ДБР.

Наразі слідчі теруправління ДБР у Києві спільно зі співробітниками Служби безпеки України проводять санкціоновані обшуки за місцями проживання осіб, причетність яких до зазначених правопорушень перевіряється.

У повідомленні прес-служби ДБР не зазначено прізвище екс-глави Держслужби України у справах ветеранів і учасників АТО.

Як відомо, з 10 вересня 2014 року по 21 червня 2017 року цю посаду обіймав Артур Дерев'янко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Партнери не підштовхують нас до переговорів з РФ

Зеленський заявив, що використання Україною західної зброї на території РФ стало б захистом, а не наступом

Уламки російського дрона пошкодили один з енергооб'єктів на Вінниччині - Міненерго

РФ атакує Харківщину, користуючись забороною Україні використовувати західну зброю для ударів по російській території - ISW

Зеленський про тривалість війни: На сьогодні ґрунт має бути для того, щоб Путін так само шукав вихід із ситуації

Окупанти за добу обстріляли Середину-Буду, Дружбу, 34 прикордонні села і селища в Сумській і Чернігівській областях, є поранений

Партнери бояться програшу Росії у війні - Зеленський

Результатом Саміту миру має стати комюніке лідерів - Зеленський

Росіяни не дійшли в Харківській області до основних ліній оборони - Зеленський

УЗ повідомила про навмисний підпал релейної шафи на Одещині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА