13:42 19.04.2019

До суду надійшов позов журналіста Дубінського про заборону чиновникам виїжджати за кордон протягом року після виборів

2 хв читати
До суду надійшов позов журналіста Дубінського про заборону чиновникам виїжджати за кордон протягом року після виборів

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов від продюсера департаменту журналістських розслідувань телеканалу "1+1", редактора телепрограми "Гроші" Олександра Дубінського, в якому той просить суд заборонити чиновникам і політикам виїжджати за кордон протягом одного року після проведення парламентських і президентських виборів.

Як повідомляється на сайті "Судова влада України", позов надійшов до Національної поліції України, Служби безпеки України та Адміністрації Державної прикордонної служби України про визнання протиправною їхню бездіяльності щодо захисту національної безпеки України стосовно нездійснення ними профілактичних дій щодо запобігання корупції та посягань на економічну безпеку держави з боку третіх осіб. Третіми особами в позові зазначено президента України Петра Порошенка, голову Адміністрації президента Ігоря Райніна, народного депутата Ігоря Кононенка.

"Наразі судом досліджуються матеріали позову і вирішується питання про відкриття провадження у справі", - повідомляє прес-служба суду.

У суді також нагадують, що 17 квітня до суду надійшов позов екс-нардепа Давида Жванії, в якому він просить суд заборонити чиновникам, зокрема і суддям Верховного Суду, виїжджати за кордон протягом одного року після проведення виборів.

Як повідомлялося, Окружний адміністративний суд Києва продовжує роботу над позовною заявою Д.Жванії про заборону на виїзд за кордон 180 вищих посадових осіб України. Водночас сам Д.Жванія заявив, що такого позову не подавав.

Він додав, зателефонував до Окружного адміністративного суду м. Києва, який оприлюднив відповідну інформацію. За його словами, він запитав, як на сайті суду з'явилася заява від його імені, зазначив Д.Жванія. Однак у суді йому сказали, що вже не працюють. "Я вранці звертатимуся до суду, щоб вони пояснили, як з'явилася. Вони пояснили, що це поштою хтось направив, і вони оприлюднили на сайті, а я ніякої позовної заяви не відправляв", - стверджує Д.Жванія.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти посилили обстріли прикордоння, загинули два мирні жителі - Синєгубов

Ми потребуємо максимальної зосередженості друзів України, щоб прискорити постачання зброї, - Зеленський на зустрічі з Чапутовою

РФ розпочала нову хвилю наступу на харківському напрямку, наразі ми зупинили їх артилерією - Зеленський

Президент Словаччини Зузана Чапутова прибула до Києва з прощальним візитом

ВАКС обрав запобіжний захід нардепу Клочку у вигляді 12 млн грн застави - САП

Реєстрацію на конкретний час у "єЧергу" для автобусів запущено на чотирьох українсько-румунських пунктах пропуску

Ворог намагався прорвати українську лінію оборони в Харківській області під прикриттям бронетехніки - Міноборони

У сховищі музею Івана Гончара встановлено сучасну систему контролю клімату для збереження цінних експонатів - Кличко

РФ не змогла використати паради 9 травня для демонстрації військової могутності через значні втрати в Україні - британська розвідка

Ухвалено рішення про створення рекрутингового центру з укомплектування військових частин і підрозділів Сухопутних військ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА