10:58 11.04.2019

Розбійників, які нападали на інкасаторів, підозрюють у замаху на головлікаря Київського госпіталю ветеранів

2 хв читати
Розбійників, які нападали на інкасаторів, підозрюють у замаху на головлікаря Київського госпіталю ветеранів

До групи, що вчинила серію розбійних нападів на інкасаторів, входили співробітники правоохоронних органів, зловмисників підозрюють у замаху на замовне вбивство головлікаря Київського госпіталю ветеранів війни, повідомляє відділ комунікацій Головного управління Національної поліції в Харківській області.

"Тривалий час злочини цієї групи залишалися нерозкритими у зв’язку з тим, що до її складу входили працівники певних правоохоронних структур, які сприяли діяльності зухвалих зловмисників. Одному з членів банди з числа правоохоронців повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 187 (розбій), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України", - йдеться в повідомленні.

За даними правоохоронних органів, група, до якої входили десятеро осіб, діяла з 2013 року на території Харківської та інших областей України, зокрема в Полтавській і Київській. Сума завданих збитків оцінюється в понад 15 млн грн. Зокрема, група причетна до збройного нападу на інкасаторську машину ПриватБанку в сел. Куп’янськ-Вузловий, скоєного у 2016 році, та замаху на вбивство головлікаря Київського госпіталю ветеранів війни.

"Слідство також довело причетність зазначених осіб до замаху на замовне умисне вбивство головного лікаря Київського клінічного госпіталю ветеранів війни. Всі обставини скоєння злочинів наразі з’ясовуються", - йдеться в повідомленні.

У відділі комунікацій уточнили, що правоохоронці викрили десятьох членів групи, п’ятьох із них затримали. Вирішується питання повідомлення їм про підозру й обрання запобіжного заходу.

Раніше начальник Головного управління Національної поліції в Харківській області Олег Бех повідомив про затримання десятьох осіб. "Дев'ятеро затриманих - жителі Києва, один - харків'янин. Серед них є ті, хто вже був засуджений за інші злочини", - написав він на своїй сторінці у Facebook у середу ввечері.

За його словами, під час обшуків у гаражах у затриманих у Києві правоохоронці вилучили арсенал зброї та боєприпасів (гранатомети, автомати, пістолети, вибухівку, патрони, гранати).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни намагатимуться просунутися далі й створити буферну зону вздовж українського кордону, більше допомоги Україні на підході - глава Пентагону

ВР рекомендують ухвалити в цілому законопроєкт, який регулює діяльність держорганів щодо пошуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин

До суду скеровано обвинувачення проти ексмера Куп'янська, який здав місто в перші дні повномасштабного вторгнення РФ

Прокурор МКС запитує ордери на арешт прем'єр-міністра Ізраїлю, міністра оборони та лідерів ХАМАСу щодо ситуації в Палестині - сайт суду

Із 18 липня повістки почнуть розсилати поштою - постанова Кабміну

Будинок для ВПО відкрито в одному із сіл Великогаївської громади Тернопільщини

Росіяни обстріляли Запорізьку область, є загиблий - ОВА

Прем'єр Хорватії візьме участь у Саміті миру - Зеленський

Голова УІНП: Меморіалізація російсько-української війни буде складною

Понад 400 тис. українців оновили свої дані в застосунку "Резерв+" - Міноборони

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА