21:11 10.04.2019

Прем'єр Ірландії впевнений, що ЄС зможе узгодити продовження термінів Brexit

1 хв читати
Прем'єр Ірландії впевнений, що ЄС зможе узгодити продовження термінів Brexit

Прем'єр-міністр Ірландії Лео Варадкар висловив упевненість в тому, що країни ЄС зможуть узгодити продовження термінів Brexit, передає в середу газета The Guardian.

За словами Л.Варадкара, він "твердо переконаний", що європейські лідери зможуть досягти домовленості щодо термінів виходу Великобританії з ЄС.

"Я вважаю, що Брюссель і весь ЄС дійде консенсусу щодо того, що Великобританії слід надати трохи часу для міжпартійних переговорів", - зазначив Л.Варадкар.

Прем'єр Ірландії додав, що рішення з того, наскільки можна відкласти Brexit і за яких умов, ще не прийнято.

Л.Варадкар підкреслив, що він хотів би, щоб ЄС розглянув можливість створення митного союзу з Великобританією після Brexit.

Головний парламентер ЄС щодо Brexit Мішель Барньє, в свою чергу, підкреслив, що "будь-яке продовження має бути корисним і мати мету". Він зазначив, що єдиний спосіб провести Brexit впорядковано - прийняти угоду про вихід Великобританії з ЄС в британському парламенті.

У середу європейські лідери зібралися в Брюсселі на саміті ЄС, в ході якого їм належить вирішити долю Brexit. На саміті лідери обговорять можливість продовження термінів виходу Великобританії з ЄС.

У Великобританії немає єдності з приводу того, який план стосовно Brexit потрібен країні: переговори з цього питання ведуть консерватори, які знаходяться при владі і опозиціонери-лейбористи.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА