15:15 09.04.2019

На конкурс керуючого резиденцією "Межигір'я" подали заявки три учасники

2 хв читати
На конкурс керуючого резиденцією "Межигір'я" подали заявки три учасники

На конкурс керуючого заарештованими активами резиденції "Межигір'я" подали документи три учасники, два з них - повторно, повідомив голова Громадської ради Національного агентства з розшуку та менеджменту активів, одержаних від корупційних та інших злочинів (АРМА) Гліб Канєвський.

"Надійшли заявки на управління корпоративними правами ТОВ "Танталіт", отже, і резиденцією "Межигір'я". Загалом три учасники, два з яких подавалися раніше", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

За словами Г.Канєвського, заявки надійшли від ГО "НПУ "Межигір'я", фактично управляє резиденцією нині, ПП "Гаянський Геннадій Григорович" і ТОВ "Скомпані".

Він також нагадав, що АРМА спростило умови конкурсу, беручи до уваги суспільну значимість об'єкта, і зняла вимогу надати прогноз прибутку.

Згідно з даними Єдиного держреєстру юросіб та фізосіб-підприємців, учасниками ТОВ "Скомпані" є Сергій Коренєв (51%) і Костянтин Заграничний (49%). Статутний капітал компанії - 1 млн грн.

Як повідомлялося, майно резиденції "Межигір'я" було заарештовано Печерським райсудом Києва 13 липня 2015 року (рішення підтверджене Апеляційним судом Києва 10 серпня того самого року). 1 серпня 2017 року Київський апеляційний господарський суд визнав недійсними договори, за якими резиденція "Межигір'я" вибула в 2007 році з державної власності.

Печерський райсуд Києва 29 травня 2018 передав в управління (АРМА) державну резиденцію "Межигір'я" у Вишгородському районі Київської області, де раніше проживав екс-президент (2010-2014 рр.) Віктор Янукович.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА